Dylan kort #535

The Never ending pool is weer open, aanstaande woensdag begint Dylan aan zijn nieuwe tournee.
Wie op het net zoekt naar recente berichten over Dylan, komt vooral veel Obama tegen. Aangezien al deze berichten min of meer hetzelfde verhaal bevatten en ik al een link heb geplaatst naar enkele van deze berichten in Dylan kort #534, sla ik ze nu allemaal over.
Sara zingt Bob Dylan op de website van radio 2.
Het manuscript van Ik, Jan Cremer wordt geveild. Reden genoeg om de oude legende van Cremers aanwezigheid bij de opnames van Blonde on blonde weer eens op te duiken.
Vandaag 49 jaar geleden speelde Dylan mondharmonica tijdens een opnamesessie van Carolyn Hester.
Mijn eerste cd op Water naar de zee.
Op zoek naar die nieuwe Uncut waar ik eerder over berichtte, stuitte ik vanochtend bij de boekenboer op de oude Uncut waarin genoeg Dylan om de portemonnee er voor te willen trekken. Allereerst is er een ingezonden brief over Dylans optreden op Hop farm. Vervolgens een stuk over Robert Hunter, waarin ook kort wordt ingegaan op de samenwerking met Dylan. Een uitvoerig stuk over George Harrison met enkele vermeldingen van Dylan. Een korte recensie van Rhythms del mundo: revival waarop een van Cubaanse muziek voorziene versie van Dylans A Hard rain's a-gonna fall te vinden is en tot slot een uitvoerige recensie van de cd Folsinger's choice. (vijf van de vijf sterren gekregen van Luke Torn). En voor degene die zich nog steeds afvragen in hoeverre deze uitgave legal is: itá a legal UK release since it features a live radio broadcast originating in the USA from before 1992.
Ruik ik hier een maas in de Engelse wetgeving? Ik dacht het wel.

Geen opmerkingen: