Dylan kort #513

Het verhaal achter de Brandeis tape (Engelstalig), hier. [Met dank aan Rob G. voor de tip]
Rocksterren en hun auto's, o.a. Dylan. Laat me de maker van blo even uit de droom helpen, de afgebeelde auto is niet van Dylan. Dit is de auto die ook te zien is op de hoes van The Bootleg series vol. 7 - met aangepast nummerbord...
De tentoonstelling in Denemarken - the Brazil series - is vandaag geopend.
Jac Holzman: The day Bob Dylan switched to the electric guitar, hier.

Een paar dagen geleden plaatste ik hier de tip van Jaap over Rolling stone cover to cover, een pakket met 4 dvd's met daarop alle afleveringen van Rolling stone van 1967 t/m 2007.
Gisteren kwam het pakket met de post. Het is een enorme doos met daarin een boek - in het kort een overzicht an 40 jaar Rolling stone, en 4 dvd's. Eén dvd bevat de benodigde software, de andere drie dvd's de daadwerkelijke scans van iedere pagina van alle afleveringen van Rolling stone.
Het installeren van de software was een ramp, maar uiteindelijk is het gelukt. En dan maar aan de slag, maar het werkt (op mijn computer) niet zoals het zou moeten werken.
Via een omweg is het me toch gelukt om met de benodigde software door de scans van de afleveringen van Rolling stone te bladeren. Ik kan kort zijn: het ziet er geweldig uit!
Alle pagina's - ook de reclame - is opgenomen. Iedere pagina kan vergroot worden zodat de teksten goed leesbaar zijn.
Ik heb de eerste tien afleveringen van Rolling stone doorgenomen en in iedere aflevering is wel iets over Dylan te vinden.
Een paar voorbeelden: een verslag van een ooggetuige van het Woody Guthrie memorial concert, een recensie van John Wesley Harding en de transcriptie van een persconferentie van Dylan uit 1965.
Deze digitale versies van honderden oude afleveringen van Rolling stone zijn voor een liefhebber van (oude) tijdschriften als ondergetekende een waar Walhalla. Natuurlijk kan dit niet het echte papier vervangen, maar het is wel een mooi surrogaat.
Realiseer je aanschaf wel dat, mocht je dezelfde computerproblemen tegenkomen als ik ben tegengekomen, je een bovengemiddelde kennis van de computer moet bezitten om Überhaupt van de dvd's te kunnen genieten.

Het is vandaag 45 jaar geleden dat Bob Dylan en band - bestaande uit Robbie Robertson, Al Kooper, Harvey Brooks en Levon Helm - speelden in de Hollywood bowl in Los Angeles. Van de soundcheck voor dit concert staat een prachtige foto in het boek Backstage passes van Al Kooper dat ik momenteel aan het lezen ben. Ik kom hier nog terug op dit boek, maar eerst verder lezen.

Geen opmerkingen: