Dylan kort #522

Het artwork voor de enkele cd - inclusief Positively 4th street - The Best of the original mono recordings is inmiddels opgedoken. Zoals verwacht is het artwork min of meer identiek aan The Original mono recordings, waarbij alleen de titel en de achtergrondkleur veranderd zijn.
Een interview met Ernst Jansz op de website van de Pers.
Vandaag 36 jaar geleden begon Dylan aan het opnemen van Blood on the tracks.
Vandaag vier jaar geleden kwam Modern times de Billboard albumlijst binnen op 1.
Op de website Geen Stijl een stuk met de titel Peace! VPRO Hippies komen met FietsenJatPlan. In één van de tientallen reacties lees ik: genoeg van deze ongewassen Bob Dylan generatie. Nou ben ik toch bij al redelijk wat concerten van Dylan geweest - zo'n concert lijkt mij de ideale mogelijkheid om met die zogenaamde 'Bob Dylan generatie' in contact te komen, ik heb echter nog nooit gedacht tijdens zo'n concert goh buurman, wat stink je.
Ik moet je eerlijk bekennen dat ook ik me netjes iedere dag was. Blijkbaar behoor ik daardoor niet tot de 'Bob Dylan generatie'. Misschien moet ik het maar eens anders gaan aanpakken, misschien moet ik maar stoppen met het hanteren van de zeep. Misschien dat ik dan nog beter de muziek van Dylan tot mij kan laten doordringen (al denk ik niet dat 'mevrouw Tom' zo enthousiast zal zijn over deze nieuwe ontwikkeling...)
Het begin van een top 2000 van De Zwijger: Op één moet dan natuurlijk Like a Rolling Stone staan. Op twee Paint it Black. Uiteindelijk is het toch een ander nummer op één geworden, maar nog steeds Dylan.

Geen opmerkingen: