Dylan kort #518

Nobody feels any pain
Tonight as I stand inside the rain


Sinds donderdagmiddag rond kwart voor vier zwerven bovenstaande regels in mijn hoofd. Donderdagmiddag rond kwart voor vier kwam het telefoontje dat ze dood is. Ze is twee jaar geworden.
Waarom deze regels in mijn hoofd hangen, weet ik niet.

Ik heb lang getwijfeld of ik bovenstaande regels hier moest plaatsen. Na lang twijfelen doe ik het toch. Ik schrijf vaak over mijn privéleven, waarom zou ik bovenstaande dan niet plaatsen.

Alja Spaan: een woord dat niet wil [Dylan in de links].
Op Dylans officiële website zijn een aantal data aan de aanstaande tour toegevoegd. Inmiddels staan de volgende data op de website:

6 oktober Fort Lauderdale
7 oktober Tampa
8 oktober Gainesville
10 oktober Orlando
11 oktober Tallahassee
13 oktober Birmingham
14 oktober Charlotte
16 oktober Winston-Salem
17 oktober Clemson
19 oktober Nashville
21 oktober Saint Louise
22 oktober Champaign

Mr. Tambourine man: seven poems of Bob Dylan; Bob Dylan bewerkt op zaterdag 2 oktober.
Twitter: hier.
Recensie van Rhythms del Mundo - Revival op file under.
Een recensie van Bob Dylan in America. Het net staat vol met recensies van dit boek. Ik link niet naar alle recensies, maar pik er zo nu en dan eentje uit.
Dear Bob Dylan - a collection of letters, en daarmee is alles gezegd. Dat bedoel ik niet negatief, alles behalve. Het idee van een website vol open brieven aan Dylan vind ik aardig, het zou in ieder geval zeer interessant om te lezen kunnen zijn.
Irwin Silber, mede-oprichter van Sing Out! is overleden. Silber zal bij de meeste Dylanliefhebbers vooral bekend zijn door zijn An open letter to Bob Dylan, welke begint met:

Dear Bob:
It seems as though lots of people are thinking and talking about you these days. I read about you in
Life and in Newsweek and Time and The Saturday Evening Post and Mademoiselle and Cavalier and all such, and I realize that, all of a sudden, you have become a pheenom, a VIP, a celebrity. A lot has happened to you in these past two years, Bob - a lot more than most of us thought possible.
De gehele open brief van Irwin Silber is te vinden in o.a. Bob Dylan a retrospective van Graig McGregor. Irwin Silber is 84 jaar geworden.

NRC Handelsblad van gisteren: En deze maand is de toren opnieuw van onderaf uitgebreid voor een tentoonstelling in het Brusselse museum BOZAR, die toepasselijk de titel Knockin' on Heaven's Door draagt. Het gevaarte is zeventien meter hoog en weegt tienduizend kilo. Zie ook hier.
Een nieuwe tekst voor Bob Dylan's 115th dream, hier.

Geen opmerkingen: