Bob Dylan tribute

Amersfoort Plugt Uit 2010
Bob Dylan tribute
vrijdag 1 oktober / 22.00 uur / Miles

In de zomer van 1965 stapte Bob Dylan met een elektrische gitaar het podium op. Achter hem stond een rockband, met drums en grote versterkers. Dat was opzienbarend, want tot op dat moment had Dylan zichzelf altijd begeleid met een akoestische gitaar en een mondharmonica. Een groot deel van zijn publiek kon de overstap naar het stevige rockgeluid niet waarderen. Waar Dylan normaal kon rekenen op veel applaus, kreeg hij nu luidkeels boegeroep te horen. Hij werd (letterlijk!) voor verrader uitgescholden en het verhaal gaat dat folklegende Pete Seeger dreigde de elektriciteitskabels met een bijl door te hakken.
Moed
Het gebruik van elektrisch versterkte instrumenten is in de popmuziek van tegenwoordig eerder een regel dan uitzondering. Versterkers, effectpedalen en stemvervormers worden veelvuldig ingezet om een lied mooier, harder of spannender te maken. Waar Bob Dylan moed nodig had om met een elektrische gitaar een podium op te stappen, is het voor veel bands juist een enorme uitdaging om hun nummers akoestisch ten gehore te brengen.
Puur
Het eerste weekend van oktober 2010 staat de binnenstad van Amersfoort in het teken van akoestische muziek. In Wereldrestaurant Dara, Café Miles, Café Thuis, Café ’t Nonnetje en muziekwinkel Velvet Records zijn drie dagen lang unplugged optredens van zo’n twintig artiesten. Ze gaan daarmee terug naar waar het om gaat: het pure liedje, ontdaan van franje en technologie. Het is geen toeval dat het driedaagse evenement wordt geopend met een eerbetoon aan de aartsvader van de akoestische muziek, Bob Dylan.

Op deze avond mag het weer. Heb je zin om 1 of meerdere Dylan-nummers te vertolken. Kom dan naar Miles, dan maken we er een leuke avond van. Weet je nog andere artiesten, die het leuk vinden om Dylan-nummers te doen, neem ze mee!. We beginnen om 22:00 uur en natuurlijk met The House of The Rising Sun.

Geen opmerkingen: