Dylan kort #436

Rockollector over Blonde on blonde.
Nieuwe show Ernst Jansz op Indisch4ever.

Een magere dag, maar 2 links en dat terwijl het vandaag 44 jaar is geleden dat Dylan in de Manchester Free Trade hall Judas naar zijn hoofd kreeg geslingerd. Geen enkele (Nederlandstalige) website hierover gevonden (of ik heb er finaal overheen gekeken, wat ook goed mogelijk is).
In 1998 kwam dit concert officieel uit als deel 4 van The Bootleg series, maar ik heb niet de illusie dat ik hier lezers van deze blog iets nieuws mee vertel. Wat nog wel over dit concert schrijven wat nog niet geschreven is? Ik weet het niet, of het moet zijn dat Columbia Legacy niet helemaal 'eerlijk' is geweest in de informatie op de slipcase bij deze cd. Er staat namelijk: Hear it as it's never been heard before, in a fresh mix straight from the three-track master tapes.
Da's maar de halve waarheid. Het tweede deel van het concert, zoals het op deze 2cd is uitgegeven, is inderdaad van de three-track master tapes, maar het eerste deel niet. Het eerste deel heeft Sony wel op three-track master tapes, maar op deze banden werd de opname dusdanig verstoord door een echo, dat voor het eerste deel van het concert op deze cd-uitgave de mono-banden zijn gebruikt. Echter, op deze banden ontbreekt het laatste stuk van Visions of Johanna en Desolation row. Deze twee opnames zijn 'compleet' gemaakt met de three-track master tapes. Luister maar naar de cd, naar Desolation row en Visions of Johanna, over de koptelefoon. Tegen het eind van beide nummers hoor je het geluid veranderen.
Valt er nog meer over dit concert te melden? Genoeg natuurlijk, maar veel is er al over dit concert geschreven, o.a. door C.P. Lee in het boek Like the night.
Het beste dat er over dit concert geschreven kan worden, is: Luister!

Geen opmerkingen: