Dylan kort #427

Helaas in 1966 niet overleden op Lucas was hier.
Geschiedenis van de moderne muziek deel 12, hier.
Dylan-citaat op Alles komt goed.

Een Nogowski: Bob Dylan: Eigenlijke naam Karl Zimmermann. Wellicht de meest invloedrijke dichter en zanger uit de jaren zestig. Schreef een groot aantal songs die voor zijn generatie direct verstaanbaar waren. Op het toneel vormde hij een fel contrast met het gladde show-professionalisme. Als componist doorbrak hij de geijkte traditie van de Tin Pan Alley folk songs. Dylan werd vaak als 'protestzanger' gezien. Hij was meer dan dat. Vele popgroepen begonnen hun carrière met de vertolking van een Dylan-song. Een auto-ongeluk deed hem geruime tijd in het ziekenhuis belanden. Hersteld maakte hij een sterk veranderde indruk. Naast zijn dichtwerk schreef Dylan ook een boek: Tarantula. In 1974 maakte hij met zijn begeleidingsgroep The Band een grote tournee door de Verenigde Staten. (Robert Patrick - Kennedy's Children, a confrontation with the sixties; introduction and annotations by Theu Boermans & Drs. Jop Spiekerman)
Nou vraag ik je, Karl???? Een auto-ongeluk???? En dan is er natuurlijk nog de vaak gemaakte fout van Zimmerman met dubbel n, maar Karl???? En een auto-ongeluk????
Dit schurkt tegen het surrealisme aan.
Dit boekje - fantastisch toneelstuk overigens - staat al jaren in de kast. Zo nu en dan pak ik het er even uit, om te kijken of het er echt staat. Het staat er echt: Karl en auto-ongeluk. Theu Boermans en Drs. Jop Spiekerman verdienen daarvoor toch wel een Nogowski-bokaal.

1 opmerking:

Karl zei

Tjonge, ik schrok wel even toen ik m'n eigen naam voorbij zag flitsen, hoor. Dacht: wat heb ik nou weer fout gedaan? :P