Dylan kort #1004

Terwijl ik de tweede cd van The Bootleg series volumes 1 - 3 draai, stel ik deze nieuwe aflevering van 'Dylan kort' samen. Ik ben bij 'Farewell Angelina' aangekomen. Zoveel schoonheid vraagt aandacht van de luisteraar.
Inmiddels staat het stuk over de boeken Hard rain / Slow train van Michael Anton Miller en Understanding Bob Dylan van Tony Beck op de blog (zie hieronder).

Rolling Stone interview: In de Rolling Stone van 27 september 2012 stond een interview met Bob Dylan, zoals eenieder zich waarschijnlijk nog wel kan herinneren. Dat interview is nu ook online te lezen, zie hier.
I'm not there: Ik heb in de afgelopen afleveringen van 'Dylan kort' al een aantal links naar stukken over de film I'm not there opgenomen, maar niet een van die stukken waar ik eerder naar verwees, is zo uitvoerig als het stuk op Allerhande, maar vooral literatuur, zie hier.
L'Histoire du Soldat: In 'Dylan kort #1003' citeerde ik uit een recensie van deze dansvoorstelling, hier staat nog een recensie.
Still uit Dont look back: Op locatie, zie hier.
The New Orleans series: Een serie nieuwe schilderijen van Bob Dylan, te bewonderen in Milaan van 5 februari t/m 10 maart 2013. Een aantal werken kunnen hier bekeken worden.
De zwarte mannen: 'Is Bob Dylan een zwarte man?', zie hier.
The Battle: protestsongs: Ik lees hier: 'Dat Bob Dylan de koning én de keizer van de protestsong is, hoeven we natuurlijk niet uit te leggen.' Als ik zo vrij mag zijn, dan zou ik een uitleg toch wel zeer kunnen waarderen. Waarom is Bob Dylan de koning én de keizer van de protestsong?

Geen opmerkingen: