Bob Dylan Thomas

Het is je misschien al opgevallen dat het uiterlijk van deze blog veranderd is. Dat was geen bewuste keuze. Ik klikte per ongeluk op een knop waarop ik beter niet had kunnen klikken. Met die klik verdween de oude opmaak als sneeuw voor de zon en dus werd ik gedwongen om een nieuw uiterlijk voor de blog vanuit het niets op te bouwen. Het voordeel daarvan is wel dat ik twee dingen die ik al tijden wilde realiseren nu kon waarmaken: twee kolommen (links en rechts) in plaats van één kolom en een Dylan-gerelateerde achtergrond. Is dit nieuwe uiterlijk wat?
Enfin, ik was achter de computer gaan zitten om nu eindelijk die recensie van die twee boeken te schrijven, die recensie die ik al meerdere keren hier (min of meer) aangekondigd heb. In plaats van recenseren werd het dus het uiterlijk van de blog opbouwen. Die recensie moet nog maar even wachten.
Al struinend over het internet kwam ik een bericht tegen waarin staat dat er pogingen worden ondernomen om Bob Dylan volgend jaar te laten optreden tijdens een festival ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Dylan Thomas. Uiteraard gaat het dan al weer snel over waar Bob Dylan zijn zelfverkozen naam heeft gevonden.
Gisteravond kwam ik in een dik boek een brief van William Everson tegen. Die brief is geschreven op 7 augustus 1975. Lees even mee: 'Actually, the two Englishmen who brought the dionysian back into American awareness in the pre-Beat era were Lawrence and Dylan Thomas. When Rexroth blurbed The Residual Years in 1948, he used Lawrence as the opening wedge. When Leslie Fiedler rose to the bait in August 1949 Partisan Review, he mostly attacked the blurb; it is significant that he coupled me with Dylan Thomas as my fellow "traveler in emotional excess." The sensational life and death were directly responsible for a shift in perspective, and helped pave the way for the Beats. It is significant that Bob Dylan took his name.'
Om het geheel weer enigszins in balans te brengen, moet je nu eigenlijk even naar de boekenkast lopen om Chronicles open te slaan en het stuk te lezen over Bob Dylans zelfgekozen naam.

Ben je er nog? Dan ben je dus niet naar de boekenkast gelopen!
Nu je er toch nog bent: vergeet niet het bericht hieronder te lezen (en daarna Chronicles).

8 opmerkingen:

Unknown zei

Hi Tom,

Ik vind het toepasselijk. Wellicht dat het na een aantal maanden gaat vervelen, maar dat is dan weer een goede aanleiding voor verandering.

Arno

Frits zei

Vooral de titel van je blog is mooi, de achtergrond moet ik nog even aan wennen.

Wat betreft de link naar het Dylan Thomas-verhaal: wel wat storende fouten. Dylan Thomas is geboren 27 januari 1914, en dus niet 20 januari 1913, wat dat blog suggereert. Jammer.

tom zei

Ha Arno,

Dank voor de feedback. Zodra de verveling begint toe te slaan, laat maar weten. Dan wordt het tijd om het uiterlijk van de blog weer op de schop te nemen.

Tom

tom zei

Ha Frits,

Dank voor de feedback. Kun je aangeven welk deel van de achtergrond nog even wennen is? Misschien kan ik daar dan nog wat mee.

Dylan Thomas: ik moet bekennen dat ik die geboortedatum 20 januari 1913 niet uit het verhaal op de blog waarnaar ik link heb kunnen halen. Maar het intrigeert me wel. Ik heb Collected poems: 1934 - 1952 van Dylan Thomas maar weer eens uit de kast gepakt. Daar staat voorin het volgende:

DYLAN THOMAS
Born at Swansea, 27th October 1914.
Died in New York, 9th November 1953.
Buried at Laugharne, Wales.


Dat zou betekenen dat het feestje rond de honderdste geboortedag van Dylan Thomas nog even op zich laat wachten. Dat zal wel ergens in oktober 2014 worden.

Tom

hans zei

Nieuwe uiterlijk beter te lezen op de I-phone. Ik vind het ook mooier/rustiger.

tom zei

Ha Hans,

Dank voor de feedback. Mooi dat je er uit pikt dat het wat rustiger oogt, dat was een van de dingen die ik heb proberen te verwezenlijken. Gelukt dus.
Persoonlijk ben ik iets meerder tevreden over de mobiele versie van de blog (uiterlijk), maar ik ben het wel met je eens dat het nu goed te lezen is op een telefoon.

Tom

Frits zei

Tom,

Jouw data kloppen. Ik heb me vreselijk vergist in de maand. Mea culpa.

Frits

tom zei

Hoi Frits,

Kan iedereen overkomen. Bovendien was het voor mij reden om Collected poems weer eens uit de kast te pakken. Dat is in ieder geval winst :-)

Tom