Ideeën over The Bootleg series vol. 9 - door Rob

Je vroeg om wat ideeën voor Vol 9 van de Bootleg Series.
Jouw versie van LIVE 1976-1979 roept vragen op. Geen Rolling Thunder Revue stuff meer. Dat hebben we gehad.

1. Qua marketing kan ik me wel een combinatie van Street Legal concerten en Slow Train Coming zitten. De Japanse concerten zijn niet representatief voor de kwaliteit die hij toonde.

2. Of alleen de Gospel Years, ik vrees dat dit qua marketing niet goed loopt. Dylan’s new born Christian werk wordt nog steeds onvoldoende op waarde geschat. Dus Rosen moet zorgen dat een paar auteurs hierover willen schrijven, docuutje maken, en dan een mooie Bootleg Series Vol N uitbrengen.

3. Ik zelf ben voor Slow Train Coming en Saved outtakes, wie weet zit daar nog een “Blind Willie McTell” of “Every Grain of Sand” tussen.

4. Ik zal ook smullen van een Bootleg Series aflevering met een paar concert-selecties van de christian times.

5. De betere verkoopcijfers van een Bootleg Series aflevering komen volgens mij van een Bootleg Series met live concerten midden negentiger jaren. Pak ‘m beet Woodstock ‘94 stijl.

6. Het spannendste vind ik toch een mooie dubbel-cd komt met goede documentatie, inclusief interview en verhaal van Dylan/Flanagan of Marcus Greil, van Good as I Been to You (1992) and World Gone Wrong (1993),

Het zou wel helemaal te gek zijn als Rosen en CBS nou eens even een hoger release tempo volhouden dan tot een paar jaar geleden.

Kicken is het om zoveel mogelijk van de soundtrack van de nieuwe film te pakken te krijgen. Only the sound, please.

Rob

Hoi Rob,

Dank voor je ideeën. Ik kan me in veel van wat je schrijft wel vinden, al zal ik nooit genoeg krijgen van live-opnames uit 1976, alleen Hard rain is mij wat te mager.
M.b.t. punt 2: je schrijft Of alleen de Gospel Years, ik vrees dat dit qua marketing niet goed loopt. En tot voor kort zou ik het hier roerend mee eens zijn. Nu niet meer dus, en wel om de volgende reden: steeds wanneer er op verschillende forums 'verzoekjes' voor een nieuwe aflevering van The Bootleg series worden geplaatst, is één van de eerste verzoekjes live-opnames uit de jaren 1979 - 1980 (waarna altijd gelijk de opmerking volgt niet commercieel aantrekkelijk...). Daardoor krijg ik steeds meer de indruk dat er onder Dylanliefhebbers een enorme behoefte is aan live-opnames uit deze periode, en denk ik dan ook dat een aflevering van The Bootleg series met live-opnames uit 1979 - 1980 enorm goed zal verkopen.

Het wordt inderdaad tijd dat Rosen en Sony het tempo wat opvoeren, minimaal één aflevering per jaar lijkt mij alleszins redelijk.

Tom

1 opmerking:

Karl zei

Hoewel een aflevering per jaar natuurlijk fantastisch is voor de echte fan (met een grote portemonnee), lijkt het me sterk dat Sony dat echt zou doen. Ik vrees voor het gevoel van een Dylan-overkill voor het grotere publiek: 'Alweer een nieuwe Bootleg Series?'

Bovendien heb ik de hele serie tot nu toe nog niet eens compleet, dus van mij hoeft het voorlopig nog geen storm te lopen :P