Dylan kort #362

Morgenavond treedt Dylan op in het Witte huis. Nu Joan Baez ook aan de line-up is toegevoegd, circuleren de eerste geruchten dat Dylan en Baez samen zullen optreden.
Twitter: hier.
Gisteren viel de promo-cd van Where's Bob Dylan when you need him van John Oszajca door de brievenbus. De titel is al een 'trigger' om deze cd te zoeken, maar wat mij vooral heeft overgehaald om deze cd aan te schaffen, is het feit dat in het nummer - zo las ik op Searching for a gem - een sample is gebruikt van Dylan's License to kill.
Where's Bob Dylan when you need him doet mij denken aan Beck en dan vooral de Beck ten tijde van zijn grote hit Loser. En inderdaad is in het nummer - zoals ik gelezen had - een sample verwerkt van License to kill.
Gisteravond, luisterend naar deze promo, moest ik ook wel weer om mijzelf lachen. Daar zat ik dan, in mijn woonkamer, luisterend naar een cd van nog geen vier minuten, op laten sturen uit Amerika - verzendkosten voor mijn rekening - met een muziekstijl waar ik eigenlijk helemaal niet zo van houd...
En alleen gekocht omdat ik ergens had gelezen... enz.
Een sample van enkele seconden! Meer is het niet.
Hoe gek ben je dan als verzamelaar?
Knetter natuurlijk.
En toch, ondanks dat ik om mijzelf moest lachen, heb ik met plezier naar Where's Bob Dylan when you need him geluisterd.
Knetter, maar heerlijk.

Binnenkort zal ik wat uitgebreider schrijven over samples van Dylan's muziek in nummers van anderen en het remixen van nummers van Dylan.

Geen opmerkingen: