Bringing it by mail

Ha Tom,

Toevallig van de week de tourfilm Don't Look Back gekeken. Wie is die jongeman uit de entourage van Dylan? Hij speelt ook een fraai stukje piano, zwarte zonnebril, maakt nog eens een fles bier open met de piano.
Ook in deze film: Dylan vraagt, in een hotelkamer geloof ik, op een gegeven moment aan Joan Baez om Long Black Veil te spelen. Nu is in 1964 het album '5' van haar verschenen. Echter op de heruitgave van dit album, ergens in 2003, staat als bonustrack jawel 'Long Black Veil'.
Mooi hoe Albert Grossman de hotelmanager wegstuurt! De vrouw op de cover van 'Bringing' is Mrs. Grossman. http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Grossman"The cover of Dylan's album Bringing It All Back Home was photographed at Grossman's home in Woodstock. The woman in the cover photo with Dylan, in the red trouser suit, was Albert Grossman's wife, Sally."
En het gelach hé, super! Mischien heb ik het wel van jou blog, ik weet het niet meer, maar het gelach komt voort uit het feit dat Dylan voor het eerst met een band een nummer ging opnemen. Hij begint ineens zijn nummer op te nemen zonder af te tellen of een teken te geven aan de anderen. Lache dus in de studio ;)
Dat van de twee LP kanten had ik nooit zo bekeken, maar inderdaad! Dat wordt zoeken naar de LP. Thanks!

[What?],
Nanne

Kort na het plaatsen van bovenstaande e-mail ontving ik de volgende e-mail van Peter:

Ha ha, don't look back... Wat zijn wij eigenlijk al die tijd aan het doen?

Wat de docu betreft: ik zou 'm nog eens terug moeten kijken maar ik vermoed dat Nanne Bob Neuwirth bedoelt, Dylan's long time friend, die later ook een belangrijke rol zou spelen in de Rolling Thunder Revue en in Renaldo & Clara.

Hij is beeldend kunstenaar en singer-songwriter. Een aantal jaren terug kocht ik van hem een fantastische CD: 99 Monkeys

groeten,
Peter

3 opmerkingen:

hans zei

Volgens mij is dat Alan Price, ooit pianist/organist bij Eric Burdon and the Animals

hans zei

Price formed The Animals in 1962 and left the band in 1965 to form The Alan Price Set. In the same year, he appeared in the film Dont Look Back, which followed Bob Dylan on tour.

bron; wikipedia UK

tom zei

Beide heren zijn in Dont look back te zien. Alan Price, zie hier: http://www.sixtiescity.com/Events/Images/misc027.jpg
Van Bobby Neuwirth kan ik 1, 2, 3 even geen goede foto op het net vinden. In Dont look back is hij de man met de zonnebril.

Tom