Dylan kort #375 - aanvullingen


Twitter: hier.
Nogmaals: vandaag twintig jaar geleden speelden The Byrds en Dylan samen Mr. Tambourine man. (zie ook Dylan kort #375, deze opname komt nog wel een keer langs in openbare verborgen schatten.)

En toen vond ik mijzelf alleen thuis, vrouw en kinderen zijn i.v.m. een afspraak elders. Dat duurde maar even of ik vond mezelf - als een kind met een volle portemonnee in een speelgoedwinkel - staand voor de platenkast. Wat ga ik, nu ik het rijk voor even alleen heb, uit de boxen laten knallen op een volume dat de kopjes van tafel trillen en nooit meer afgewassen hoeven te worden? Twijfel.
Zo vaak krijg ik die kans niet, dus de keuze moet goed zijn.
Ik denk aan New morning of Planet waves, twee onderschatte albums waar ik wel oren naar heb. Ook Blonde on blonde schiet door mijn gedachten, de Amerikaanse mono-persing, met dank aan Thomas' reactie bij Dylan kort #375, of Slow train coming om eens goed naar de pianopartijen van Barry Beckett te luisteren, zoals ik net op de twitter van Gijsbert Kamer lees. Te lang twijfelen kan ook niet, bij te lang twijfelen blijft er geen tijd over om daadwerkelijk naar de muziek te luisteren, en dus pak ik Before the flood uit de kast.
Before the flood is zo'n album dat onrust oproept, geen album om te draaien als de kamer vol zit, dit is mijn kans. Before the flood draait.
Tijdens het draaikonten voor de platenkast realiseer ik me weer hoezeer ik verlang naar een iPod, een beetje een flinke, eentje met een opslagcapaciteit van 160 GB zodat ik tenmiste al Dylan's officiële albums, bonustracks op cd-singles en verspreide opnames op soundtracks e.d. er in goede geluidskwaliteit (wav, geen mp3) op kan zetten en met een paar drukken op de knop over een koptelefoontje kan beluisteren. Héérlijk lijkt mij dat.
Maar dan, die iPod kost iets van tweehonderdtwintig euro. Nou betaalt mijn baas een best aardig salaris, je hoort mij niet klagen, maar nou ook weer niet zó aardig dat ik 'even' tweehonderdtwintig euro kan uitgeven.
Ouderwets sparen dus.
Bliksem, Before the flood is bijna afgelopen. Ik moet vast gaan bedenken wat ik daarna uit de boxen laat knallen, ik ben er niet, sta voor mijn platenkast in dubio.

Geen opmerkingen: