Dylan kort #372 - aanvullingen

Grote Bob Dylan tentoonstelling in Kopenhagen op Harry Prenger Blogue.
Is er schoonheid te vinden in Dylan's tekeningen, gouaches en schilderijen? Voor ik de catalogus zag van de tentoonstelling in Chemnitz was ik nogal sceptisch over Dylan's capaciteiten als tekenaar / schilder. Ik ben nooit onder de indruk geweest van de tekeningen in Writings and drawings of van de hoezen van Selfportrait, Planet waves of The Band's Music from big pink. Maar de catalogus van de tentoonstelling in Chemnitz heeft me weten te overtuigen van Dylan's kwaliteiten als schilder / tekenaar.
En toch, Dylan is voor mij bovenal de muzikant. Het is zijn muziek waar ik in eerste instantie naar wijs als mensen mij vragen waarom ik vind dat Dylan een groot kunstenaar is. Maar dat neemt niet weg dat ook Dylan als beeldend kunstenaar, radiomaker, auteur en acteur mij weet te grijpen.
Kijk naar het schilderij links, dit is niet het werk van een 'bekend persoon die er een beetje bijkwast', dit is meer dan dat.
Waarom dit voor mij 'meer is dan dat' kan ik maar moeilijk in woorden vangen, ik ben geen kunstcriticus. Ik zou niks zinnigs kunnen schrijven over compositie, kleur, toets, enz. Ik waag mij er dan ook niet aan. Het enige zinnige dat ik er over kan zeggen, is dat het schilderij me raakt, en dat moet maar genoeg zijn voor nu.

Geen opmerkingen: