Bob Dylan in Praag (7, 8 en 9 april); een tweede e-mail - door Rolf Scholten

Hoi Ruud,

In de vorige mail schreef ik dat ik Bob in de passage van Lucerna voorbij had zien komen. Dat was op de zondag. Bob was klaar met soundchecken en liep rustig naar de uitgang, omringd door bodyguards.
Jij schreef : Mooi, mooi, mooi, maar geen foto van Bob? Je rolletje was toch niet vol? Je stond notabene op hem te wachten, het was dus geen verrassing.

Maandag was het minder rustig. Een uur voor het begin van het concert zag ik Bob aankomen met de auto en heb op afstand wat foto's genomen. De foto's zijn heel erg slecht, maar geven een impressie. Bob wordt ditmaal bijna geheel afgeschermd door de bodyguards.

foto 1 : ingang van de passage van Lucerna. Voor de ingang één van de zwarte auto's waarmee Bob en de bandleden vervoerd worden. Chauffeur en security staan bij de auto.
foto 2 : ingang van de passage van Lucerna. Bob moet dan 20 meter de passage in. Links is dan een deur waar Bob naar binnen gaat.
foto 3 : aankomst van Bob. Bob heeft een groene jas aan met capuchon, draagt een blauwe broek en heeft een zonnebril op. Bob wordt afgeschermd door de security.
Een jongen met een Bob Dylan pet op wordt door een bodyguard in de gaten gehouden.
foto 4 : Bob gaat de passage in. Op de foto is alleen een stukje van de groene capuchon en zijn neus zichtbaar.
foto 5 : Bob verdwijnt in de passage. Alleen de achterkant van de groene capuchon is zichtbaar.
foto 6 : Het laatste moment voordat Bob van het toneel verdwijnt. Zoals de website van Bill Pagel vermeld : After song 20 Bob left stage without lights and bow, band starting "Just Like Tom Thumbs Blues" and played it instrumental, one musician after another left stage, first Donnie, then Charlie, then Tony and George finished with his drum alone.
Ja, dat was een raar einde. Ik denk dat Bob tijd wou rekken, zodat hij ongezien door de passage naar zijn hotel kon gaan.
In de middag had ik in de passage een stukje van de soundcheck gehoord. De bandleden speelden "Just Like Tom Thums Blues ".
foto 7 : Bob has left the building.

De foto's heb ik bijgevoegd,

Groeten,

Rolf
Geen opmerkingen: