BDinNL 2.0: Feyenoord Stadion, Rotterdam: 23 juni 1978

Voor mijn boek over Bob Dylan in Nederland ben ik op zoek naar nog wat meer informatie over Bob Dylans eerste concert in Nederland. Waar ik op dit moment vooral meer over wil weten is de kaartverkoop. Zoals ik het heb begrepen kreeg de aanstaande concertbezoeker bij het voorverkooppunt geen toegangskaartje, maar een voucher die later bij het kantoor van NRC Handelsblad of op de dag van het concert bij het Feyenoord Stadion omgeruild kon worden voor het daadwerkelijke concertkaartje.
Ik wil graag weten hoe zo'n voucher er uit zag. Is er iemand die toevallig een afbeelding heeft van zo'n voucher?
In de loop der jaren heb ik verschillende versies van de concertkaarten van Bob Dylans eerste optreden in Nederland gezien. Ik ben inmiddels bekend met vier verschillende versies van het toegangskaartje. Kaartjes in 2 kleuren (2 varianten), kaartjes met twee horizontale strepen in een andere kleur en kaartjes met diagonale strepen (zie afbeelding). Ik wil graag weten of er meer varianten van het toegangskaartje zijn. Als je je toegangskaartje van Bob Dylans concert in De Kuip nog hebt, zou je die willen scannen of fotograferen en naar mij willen sturen?
In de verschillende advertenties ter aankondiging van het concert kom ik adressen van verschillende voorverkooppunten tegen. Er zijn ongetwijfeld meer plekken geweest waar het concert in de voorverkoop ging. Waar kocht jij je kaartje?
Mocht je het concert bezocht hebben, dan is de kans aanwezig dat je memorabilia gekocht hebt. Wat werd er verkocht? Wat heb jij gekocht?
Alle informatie over Bob Dylans eerste optreden in Nederland is meer dan welkom, ook informatie waar ik in bovenstaande niet specifiek om gevraagd heb.

Reacties kunnen naar: twillems87[at]gmail.com
Bij voorbaat dank!

Geen opmerkingen: