Zondagmiddag (en het begint al bijna op een Dylan kort te lijken...)

Inmiddels middag, de afgelopen paar uur bezig geweest met opbergen van de in de afgelopen maanden uitgeknipte en gekregen artikelen over Dylan. De kast vol hangmappen waarin al die tijdschriften en krantenberichten opgeborgen worden bleek niet meer ruim genoeg te zijn en dus zijn de eerste tijdschriften uit de hangmappen gehaald en in tijdschriftenbakken gezet om ruimte te maken.
Enfin, de klus is klaar. Tijd om even de zinnen te verzetten. Eigenlijk was ik van plan om verder te lezen in Once upon a time, the lives of Bob Dylan van Ian Bell. De haat-liefde voor dit boek is inmiddels vrij sterk waarbij aan het begin van het lezen de 'haat' overheerste, maar nu  zo langzamerhand de 'liefde' steeds sterker wordt. Ergens las ik dat dit de beste Dylan-biografie ooit geschreven zou zijn. De liefde voor dit boek is (nog) niet zó groot dat ik dat wil bevestigen. Eerst verder lezen, straks misschien nog, of anders vanavond.
Ondertussen struin ik wat over het internet en warempel, zowaar vind ik - in tegenstelling tot vanochtend -  een link naar een bericht over Dylan.
Dylan & katten: Wat heeft Bob Dylan met katten? Geen idee, moet ik bekennen. Volgens De literaire kattenkalender moet er in ieder geval iets zijn, wat dat dan ook moge wezen. Zie hier.
Daar blijft het dan ook bij, ik vind geen andere Nederlandstalige berichten over Dylan op het net.
Sony Music logo: Dirk stuurt mij nog naar een Duitse site waarop emotie in de rode veeg gezien wordt. Met de beste wil van de wereld zie ik geen emotie in het Sony logo, al kan ik wel onderschrijven - zoals op die Duitse site staat - dat: 'Musik ist Emotionen'. [met dank aan Dirk]
Rolling Stone: Nu de feestvreugde over het lezen van de laatste Rolling Stone wat gezakt is (ik ben nog wel enthousiast, hoor. Het is alleen 'gewoon' geworden), realiseer ik mij dat in een eerdere Rolling Stone (issue 1163 van 16 augustus) al een stukje van ditzelfde interview stond. Een stukje over Leonardo DiCaprio in het titelnummer van Tempest en het verschil tussen Dylans Tempest & Shakespeare's The Tempest. Deze stukjes staan niet meer - als mijn geheugen mij niet in de steek laat - in de nieuwe Rolling Stone (issue 1166). Kortom: als je het hele interview met Dylan wilt lezen - voor zover dat gepubliceerd is - dan moet je twee afleveringen van Rolling Stone hebben. Voor de duidelijkheid: het stukje in issue 1163 in zéér kort, het stuk waar het vooral om draait staat in issue 1166.
Zou er nog een derde aflevering komen met nog een stukje interview? Vast niet, maar ik zie wel de mogelijkheid voor Rolling Stone om het flink uit te melken door bijvoorbeeld over een tijdje een boek uit te brengen met het hele interview.

Geen opmerkingen: