Luister je nou alweer naar Bobby; de Bob Dylan aantekeningen 2011 - 2012

Vandaag is het feest, dochterlief viert dat ze over enkele dagen zeven wordt. Zeven is een mooie leeftijd. Ze heeft een knalroze cd-speler gekregen. De geluidskwaliteit van het ding is abominabel slecht, maar daar gaat het niet om wanneer je bijna zeven bent. Het ding is roze, dáár gaat het voor haar wel om. Ik heb haar proberen te verleiden om iets van Dylan - 'Bobby' in haar wereld - op het ding te draaien, maar dat ging mooi niet door. Vandaag is het alleen haar muziek die door de kamer schalt en zo hoort het ook.
In een huis vol verjaardagsvisite gaat regelmatig de bel. Slechts één keer ging de bel voor mij. Na het openen van de deur overhandigde de pakketbezorger mij een doosje met enkele exemplaren van Luister je nou alweer naar Bobby; de Bob Dylan aantekeningen 2011 - 2012. Na het uitpakken is het boek drie keer de kring rond gegaan, van hand naar hand, met de muziek van dochterlief op de achtergrond.
Het was op z'n zachtst gezegd een aangename verrassing om vanmiddag al mijn boek in handen te kunnen hebben. Een dag of vier geleden schreef ik hier nog dat de verschijningsdatum van Luister je nou alweer naar Bobby was opgeschoven naar 5 oktober.
Het boek is rechtstreeks te bestellen bij uitgeverij Free Musketeers, en binnenkort in de boekhandel en via internetboekwinkels als bol.com.
De verjaardagsvisite is inmiddels vertrokken. Dochterlief is moe. Zo hoort het ook als je een lange dag in de belangstelling hebt gestaan.
Ze mag nog heel even opblijven, maar niet te lang. Morgen gaat de deurbel weer regelmatig. Morgen viert zoonlief dat hij over enkele dagen tien wordt.

Geen opmerkingen: