vrienden?

Ik geef 't op. Ik heb ruim drie uur gezocht, zonder resultaat. Waarnaar ik heb gezocht? Naar een afbeelding van een tijdschrift in een boek.
Dat zit zo: een jaar of vijf, zes geleden kocht ik op een boekenmarkt het tijdschrift Friends van 31 januari 1970. In dat tijdschrift staat een wat raar stuk over Dylans Blonde on blonde. Friends is niet echt een bekend tijdschrift, een underground-blad. Ik was die aflevering van Friends eigenlijk al min of meer vergeten, tot afgelopen week.
Afgelopen week kwam ik in een boek een afbeelding van het tijdschrift Friends tegen, uitgerekend precies dezelfde editie als die ik heb. Ergens is dat in mijn achterhoofd blijven hangen, met als doel er hier over schrijven. Een dag of twee geleden was het bewuste boek al uit mijn geheugen gezakt, en het lukte me zelfs om Friends te vergeten.
Ik was net op zolder, zoekend in mijn papieren archief, op zoek naar tijdschriften met Dylan op de cover. Tijdens het bladeren door die tijdschriften in mijn archief, hield ik ineens Friends in mijn handen. Einde van het kunnen vergeten. En dus begon ruim drie uur geleden de zoektocht naar dat boek waarin ik die afbeelding was tegengekomen. Zonder resultaat, strontchagrijnig ben ik er van.
Omdat ik het toch niet kan vergeten, hierbij de afbeelding van het tijdschrift Friends met daarin - over twee pagina - een uiterst vreemd stuk over Dylans Blonde on blonde dat begint met:

if you were a castaway
bob Dylan's Blonde on Blonde
which gramaphone
record Bob Dylan 
a desert island
rock of the 60's
critics/cut/up
dylan moratorium

Of moet ik - zoals het handje aan het begin wijst - van links naar rechts lezen. Kijkend naar de eerste twee kolommen lijkt dat bij de eerste twee regels nog logisch. Gelijk daarna is het weer net zo chaotisch. De eerste twee kolommen, van links naar rechts, een klein stukje:

if you were a castaway   /   on a desert island
bob Dylan's Blonde on Blonde   /   is the epitome of 60's drug rock
which gramaphone   /   castaway on a desert island
record Bob Dylan   /   if you were alone
a desert island   /   which gramaphone
rock of the 60's   /   is the epitome
critics/cut/up   /   Desert Island Discs
dylan moratorium   /   at the ICA

Er zijn nog veel andere om dit te lezen. Van rechts naar links, van binnen naar buiten, van... ach kijk zelf maar. Misschien is het het beste om er maar gewoon naar te staren.


Geen opmerkingen: