Dylan kort #925

Tempest:  
 Radio 2: 'Nieuwe Bob Dylan gratis', het gaat uiteraard over de mogelijkheid om Tempest via iTunes te beluisteren.
De krenten uit de pop: Een recensie van Tempest, hier.
NME: hier. [met dank aan Dirk voor de tip]
Zie ook het bericht hieronder over de samenwerking tussen Robert Hunter & Bob Dylan.

Joe South: Joe South, hij speelde onder andere op Dylans Blonde on blonde, is overleden op 72-jarige leeftijd. Zie hier, hier, hier.
Voor de grote portemonnee: Normaal link ik nooit naar verkopen op internet, maar op de een of andere manier intrigeert deze aanbieding mij. In de eerste plaats omdat het om een handtekening van Dylan in een boek van Arthur Rimbaud gaat & in de tweede plaats omdat de handtekening - aldus de verkoper - door Dylan in dit boek gezet is voor het gebouw van XM Radio in 2007. En ik maar denken dat Dylan nooit in het gebouw van XM Radio kwam, dat hij al zijn uitzendingen van Theme Time Radio Hour naar XM Radio opstuurde.
Net verschenen: Voor de verzamelaar: The Greatest: Duets van Johnny Cash met daarop 'Girl from the north country' van Nashville skyline. Zie hier.
Mojo: in 'Dylan kort #923' meldde ik dat de nieuwe Mojo een positieve recensie van Tempest bevat. Wat ik vergat te vermelden, is dat Ed - toen hij mij de tip stuurde - ook schreef dat in diezelfde Mojo een uitvoerig stuk staat over het opnemen van het album Desire.
Met de tip van Ed nog in mijn achterhoofd heb ik net de Mojo gekocht. Mooie recensie van Tempest, acht pagina's over Desire, inclusief veel foto's van Ken Regan. Het gros van die foto's is (over-)bekend, bij één foto heb ik mijn twijfels of ik 'm eerder heb gezien. Ik denk het wel. Het artikel over Desire is aardig, maar bevat geen nieuwe informatie.
In dezelfde Mojo staat nog een paginagrote advertentie voor Tempest. De gegeven releasedatum in deze advertentie is 10 september.
Tot slot staat er in deze Mojo een paginagrote recensie van Woody at 100 - centennial collection van Woody Guthrie.
Levi's: Eerder vandaag ontving ik via de e-mail het volgende bericht van Melle: 'Ik hoorde onderstaande commercial gister op de tv, en de gelijkenis met "Last thoughts on Woody Guthrie" zijn wel opvallend sterk. Ik kan nog niet echt 'officiële' een connectie vinden, maar misschien dat jij iets boven tafel krijgt. En zo niet, het is in ieder geval een leuke zoektocht :-)' Waarvoor dank.
Ik moet bekennen dat ik nooit de link heb gelegd tussen deze commercial & 'Last thoughts on Woody Guthrie' van Dylan. Het grappige is dat 'mevrouw Tom' een paar dagen geleden - toen deze commercial voorbij kwam op de buis - riep 'dat hebben ze gejat van Allen Ginsberg.'
Nadat ik net de commercial heb bekeken, moest ik vooral - naast Allen Ginsberg - aan Patti Smith denken.
Wie o wie geeft het verlossende woord? Antwoorden kunnen naar tom_dylan@hotmail.com
De commercial kan hier bekeken worden. De tekst staat hier. [met dank aan Melle]

Geen opmerkingen: