New York door Arno

Hi Tom,

Zoals afgesproken wil ik je hieronder vertellen over mijn bezoek aan New York. We zijn vorige week teruggekomen van  een 16 daagse reis van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam en zijn aldaar nog 5 vijf dagen op Manhattan gebleven.  Op dag 1 kwam ik bij de kassa van een van de vele Starbuck cafe's al de nw CD van Bob tegen. In een kartonnen hoesje, dus die heb ik maar laten staan. O.a het 9/11 monument, Moma, Central Park. Public Library etc bezocht en natuurlijk Greenwich Village.  Daar hebben we zaterdagmorgen rond gelopen, Bleecker street, MacDougal street en koffie gedronken bij caffe Dante en uiteraard ook caffe Reggio op de plaat vastgelegd. Vel foto's gemaakt. Het was er die zaterdagmorgen erg stil, maar je kon zien dat het er 'avonds steeds erg druk moet zijn. Veel cafe's en uitgaansgelegenheden. En ook nog Whashington Square Park bezocht. Daar werd het tegen 12.00 uur erg druk. Veel protestmanifestaties. De Village doet erg Europees aan; laagbouw, balkonnetjes, smalle straten ed. Het is wel een yuppenwijk. Veel panden zijn strak gerestaureerd en zullen voor veel geld van eigenaar verwisselen.

Op 239 Bleecker street kwamen we terecht bij Bleecker Records, een LP en CD winkel en daar mijn exemplaar van Tempest gekocht alsmede " Playlist The very best of Bob Dylan: 1980's".
Helaas kon ik die CD's toen niet beluisteren en dat is waarschijnlijk maar goed ook , want de indrukken van NY zijn overweldigend. Het is inderdaad een stad die nooit slaapt. Wat een lawaai. De Apple store op 5th Avenue is 24 uur per dag open en 365 dagen per jaar!!! Het was er een gekkenhuis. Je ervaart daar nou niet bepaald het fantastische koopgevoel als je iets zeer wenselijks koopt. :-(  . We zijn er snel weer weggegaan. Buiten zaten op kleine stoeltjes al zo'n 6 toekomstige iphone 5 klanten. Gelukkig was het erg warm, zo'n 24 C en 's nachts zo'n 14 C.

Thuis gekomen een paar keer naar Tempest geluisterd, eerst via de computer en later via de HiFi installatie. Wat een pracht CD!!!! Mijn favorieten zijn: " Tin Angel", "Tempest" , Long and Wasted Years", " Narrow Way" , Scarlet Town".  Ben zeer benieuwd naar de songteksten op papier of digitaal.

NB: wat een geluk dat ik niet naar DWDD gekeken heb. Heb dat trouwens al meer dan een jaar afgezworen, Wat een oppervlakkig programma. Veel te weinig tijd voor een onderwerp en dan dat gezemel van die presentator die zich zelf graag wil horen. Vreselijk. 
Samen hebben we zo'n 2.500 foto's gemaakt, dus dat wordt eerst uitdunnen en dan de RAW versies bewerken en er een album van maken. Veel avonden achter de computer met Tempest op de achtergrond. Heerlijk.

Groet en veel luisterplezier,
Arno

Geen opmerkingen: