Dylan kort #933

DWDD: In de uitzending van DWDD van gisteravond zingt Jan Mulder de lof over Tempest (begin v.d. uitzending), zie hier. [met dank aan Hilda voor de tip]
2 meter sessies: Elf covers van nummers van Dylan, zie hier.
Verder bevat het internet voornamelijk berichten over het op nummer 1 binnenkomen van Tempest in de album top 100. De berichten vertellen allemaal hetzelfde.


Het bericht hierboven komt uit maart 1969, maar het had - gezien de titel - net zo goed een week of wat geleden in een krant of tijdschrift kunnen staan. Wat je ook van Tempest vindt, de release van dit album heeft de (muziek-) wereld op haar grondvesten doen schudden. Natuurlijk schuilt daar deels de handige promotiecampagne van platenmaatschappij Sony achter, maar afgezien daarvan is - zo lees ik keer op keer in kranten, tijdschriften en op het internet - Tempest boven verwachting goed. (Zegt dat iets over ons verwachtingspatroon of over de kwaliteit van Tempest?)
Het is nu acht dagen geleden dat Tempest in Nederland uitkwam. Is het album echt zo goed of is het de euforie van een nieuw album? Ik denk nu dat Tempest ècht zo goed is (en wijs nog maar eens naar 'Tin angel'), maar vraag het me over een jaar nog maar een keer.
In een jaar kan veel veranderen. Ik verwacht over een jaar alleen maar nog enthousiaster over Tempest te zijn, maar dat dacht ik vlak na release van Time out of mind ook en nu denk ik een stuk minder positief over dat album. Aan de andere kant is er "Love and theft" waar ik ook vlak na release zeer enthousiast over was. In de loop der jaren - 11 jaar alweer - is dat enthousiasme alleen maar sterker geworden.
Gaat Tempest - voor mij - de weg van Time out of mind of van "Love and theft"? Natuurlijk weet ik dat nu nog niet, natuurlijk is dat nu alleen maar koffiedik kijken.
En dan, wat maakt het uit wat ik van Tempest vind? Het is veel interessanter wat jij van Tempest vindt, zowel nu als over een jaar. Laat het mij (en de lezers van deze blog) weten, nu en over een jaar. (tom_dylan@hotmail.com)


Geen opmerkingen: