Tempest - nieuwste nieuws

Nog een dag wachten voor Tempest - als alles gaat zoals het zou moeten gaan - op de deurmat valt. Zo'n dag voor de release voelt altijd een beetje als een 'tussendag', het een & ander (of alles) al gehoord, maar nog niet de daadwerkelijke release in handen kunnen houden.
Natuurlijk draait het om de muziek, maar een essentieel onderdeel van luisteren naar muziek - althans voor mij, is het kunnen staren naar de hoes tijdens het luisteren. Niets zo mooi als een nieuw album in de cd-speler of op de draaitafel & staren naar de hoes, bladeren door het bijgeleverde boekje.
Als alles meezit, dan morgen.
En toch mag ik er vandaag al een beetje van proeven, met dank aan Leo Nierse. Leo was aanwezig bij een luistersessie van Sony & heeft het boekje al in handen mogen houden. Het boekje van de standaard-versie van Tempest heeft hij mogen zien. Dat boekje bevat slechts vier pagina's. (Bij de luxe editie zal een boekje van zestig pagina's zitten).
Op 28 augustus schreef ik hier: 'De tekst van "Duquesne whistle" schreef Dylan samen met Robert Hunter. De eerste vraag die dit oproept is of dit ook voor de overige nummers op Tempest geldt. De tweede vraag: zijn Dylan & Robert Hunter wederom bij elkaar gekropen voor een nieuwe "schrijfsessie" of is "Duquesne whistle" een overblijfsel van de schrijfsessie voor Together through life?"
Het zijn vragen die mij sindsdien bezig hebben gehouden. Leo Nierse geeft in zijn e-mail aan mij antwoord op een deel van deze vragen: '"Duquesne Whistle" is de enige coproductie op Tempest. De tekst is geheel van de hand van Robert Hunter; Dylan schreef enkel de muziek. "Silvio" revisited, zogezegd.' En:  'Bron van bovenvermelde auteurscredits is een miniem cd-boekje (4 paginaatjes), dat trouwens alleen de hoogstnoodzakelijkste informatie bevat. Dat "Early Roman Kings" geheel op een riff van Muddy Waters drijft, staat er bv ook niet in (anders dan de verantwoording van Willie Dixons coauteurschap op TTL)."
Alle nummer op Tempest, m.u.v. 'Duquesne whistle', zijn dus geschreven door Dylan waarbij de credits voor het 'leentjebuur spelen' ontbreken.
Zou 'Duquesne whistle' - zoals ik eerder suggereerde - dan inderdaad een overblijfsel zijn van de schrijfsessie voor Together through life?
Met dank aan Leo Nierse voor zijn e-mail!

Geen opmerkingen: