Dylan kort #938

Vrij Nederland: Ik heb inmiddels een scan van de recensie uit Vrij Nederland ontvangen [met dank aan Arie]. De recensie is geschreven door David Kleijwegt. Hij schrijft onder andere: 'Of Tempest het meesterwerk is dat Uncut erin hoort, staat allerminst vast. Strikt muzikaal genomen is het een nogal gemakzuchtige Dylan, met uit de folk en blues geleende eindeloos repeterende themaatjes in plaats van liedjes, waarover de moeder aller mythes van de muziek zijn inheilszwangere teksten spuwt. Die teksten, en de bevlogen wijze Dylan ze brengt, vormen hier de voornaamste aantrekkingskrant.'
Wacht even, lees ik het nou goed? Noemt Kleijwegt Dylan 'de moeder aller mythes van de muziek'?
Dylan als moeder, het biedt in ieder geval een nieuwe kijk op de zaak.
De recensie eindigt met 'Wat met Tempest in elk geval zeker is, is dat Dylan zich vijftig jaar na zijn debuut nog steeds niet laat vangen.' Zo is het maar net. De onvangbare Dylan.
Elsevier: De recensie van Tempest in Vrij Nederland is kort, maar Elsevier laat zien dat het nog korter kan. Ik heb de indruk - maar de recensie is te kort om er een echt oordeel in te kunnen lezen - dat Arthur van Leeuwen niet echt onder de indruk is (behalve van 'Roll on John'). Hoewel de recensie dan weer gematigd positief eindigt met: 'En ja, hij zingt nog en het klinkt'. [met dank aan Arie voor de scan]
Cover: Jimmy Lafave speelt Red river shore (begin: 18 minuten 20 seconden), hier. Na dit nummer een stuk over Tempest (een half uur lang). [met dank aan Floater voor de tip] Ik luister nu.
Thank God it's friday: Een aardig, nieuw filmpje voor 'Subterranean homesick blues', hier (even naar beneden scrollen) [met dank aan Dirk]
Nobelprijs voor de literatuur: Dylan doet het goed bij de gokkers, de vraag is of dat verstandig is. Zie hier.
Berichten uit het verleden: Bob Dylan en Marilyn Monroe, zie hier.
Logging Lina: Twee regels over 'Duquesne whistle', zie hier.
Album top 100: Deze week is Tempest van de eerste plek 'gedrukt' door Ilse de Lange. Eerste gedachte: leuk voor haar. Zie hier en hier.
Op de buis: Vanavond op de buis (20:30 uur) de film Jerry Maguire met daarin een unieke opname van Dylans 'Shelter from the storm'. (De unieke versie van dit nummer is te vinden op - uiteraard - de soundtrack van deze film, en op de verzamelaar The Best of Bob Dylan)
Dylans 'Oh sister': in vertaling, hier.
Ibo Jan Bosma: 'De werkelijkheid is ook mooi', zie hier.
Uncut op herhaling: Rond de release van Tell tale signs verscheen er een aflevering van Uncut met daarin interviews met muzikanten die met Dylan hadden gespeeld. Het bewuste artikel heeft Uncut inmiddels online gezet, zie hier. [Met dank aan Ton voor de tip]
Sony Music Logo: Sinds een aantal jaren worden de uitgaven van Sony versiert of ontsiert door een nieuw logo. De eerste Dylan-release met dit logo was Together through life (2009). Hier in huis wordt dat logo gekscherend 'de rode veeg' genoemd, maar wat zou de ware betekenis zijn van dit logo? Wat moet dit logo van Sony voorstellen? Deze vraag houd mij al sinds 2009 bezig en ik weet dat ik daar niet uniek in ben. Cas mailde mij vandaag met dezelfde vraag. Mocht je weten of een idee hebben wat dit logo voorstelt of moet voorstellen, laat het me weten (tom_dylan@hotmail.com). Een reactie bij dit bericht achterlaten kan uiteraard ook. Mede namens Cas, bij voorbaat dank!
Rolling Stone: Vandaag viel die nieuwe Rolling Stone door de brievenbus met het grote interview. Ik heb er nog geen letter van gelezen, alleen nog maar even zitten bladeren. Het oogt goed. Lijkt mij meer dan de moeite waard. Een aanrader.

Geen opmerkingen: