Twee tijdschriften

Ik heb inmiddels begrepen dat in Vrij Nederland inderdaad een recensie van Tempest heeft gestaan (zie het bericht hieronder, met dank aan Hans voor de tip) en dus ben ik net naar de kiosk gereden, altijd op jacht. Te laat, zo merkte ik al snel. In de kiosk wel een Vrij Nederland, maar niet de Vrij Nederland met de recensie van Tempest. Jammer dan, je kunt ze niet allemaal te pakken krijgen.
Bladerend door een aantal andere tijdschriften - ik was inmiddels toch al in de kiosk - stuitte ik op een recensie van Eric Pooley in Time (editie 24 september) met de titel 'Storm trouper: Bob Dylan picks his way through a political Tempest'. De recensie is paginagroot en geïllustreerd met - naast (zeer klein) de hoes van Tempest - een foto van een jonge Dylan. Deze foto van Dylan is ook gebruikt voor de Think different-poster van Apple.
Pooley begint zijn recensie met een stuk over 'Narrow way' waarin hij de enige 'topical political reference' op Tempest vindt en de regel 'You'll surely have to work down to me someday' aan een nummer van The Mississippi Sheiks linkt. Vervolgens 'schets' Pooley Dylans carrière waarna hij nog wat aandacht besteedt aan 'Duquesne whistle', 'Soon after midnight' - wat Pooley doet denken aan 'Not dark yet' - 'Tempest' en 'Roll on John'.
Al met al een aardige recensie.

Voor diegene die echt alles willen weten: in dezelfde Time een kort stukje over de onlangs overleden Joe South (zonder vermelding van Blonde on blonde).

Is er iemand die mij een scan kan sturen van de recensie in Vrij Nederland? (tom_dylan@hotmail.com) Bij voorbaat dank!

Geen opmerkingen: