Dylan op de cover #1

Met het notitieboekje bij de luxe editie van Tempest en de recente Rolling Stone (zie hieronder) in het achterhoofd, ben ik vanmiddag mijn papieren Dylan-archief ingedoken om te zoeken naar tijdschriften met Dylan op de cover. Ik heb vanmiddag de eerste vijfentwintig tijdschriften met Dylan op de cover die ik tegenkwam onder de scanner gelegd. Het lijkt mij een mooie gelegenheid om een nieuwe serie te starten: 'Dylan op de cover'. Voor wie geïnteresseerd is in tijdschriften met Dylan op de cover, verwijs ik graag naar de fantastische website Come writers and critics (zie hier). Ik heb niet de illusie dat ik Come writers and critics kan evenaren. Dat kan ik absoluut niet, dat is ook niet mijn streven.
In de serie 'Dylan op de cover' zal ik zo nu en dan één cover van een tijdschrift hier plaatsen, eventueel met wat extra informatie - voor zover bekend - over de foto en / of het tijdschrift.
Alle geplaatste covers (tenzij anders vermeld) komen uit mijn eigen archief. Mocht je vragen hebben over het bewuste tijdschrift, dan kan ik je vragen dus mogelijk beantwoorden.


Bovenstaande cover is van het tijdschrift Disk van oktober 1980. in dit tijdschrift staan een aantal artikelen over musici en religie, onder andere over Dylan. Naast een algemeen artikel van Constant Meijers, bevat dit tijdschrift het door Bert Jansen geschreven artikel 'De bekering van Bob Dylan'.
Ik heb lang gedacht dat de foto op de cover is gemaakt tijdens Dylans eerste optreden in Nederland, maar gezien de gitaar die Dylan bespeelt, kan dit haast niet kloppen. Ter vergelijking kun je hier een foto van Dylans eerste optreden in Nederland bekijken.


2 opmerkingen:

Cas zei

Deze foto is van Rotterdam 1978. Genomen tijdens de toegift. Dylan speelde toen deze Telecaster. True!

tom zei

@Cas: Dank! weer een 'probleempje' opgelost.
Ergens vermoedde ik al zoiets, maar kon gisteren zo 1,2,3 geen foto's van Rotterdam vinden met deze Telecaster.