Dylan kort #935 - Tempest & Chronicles

Tempest: Vergeet niet het stuk van Hans hieronder over Tempest te lezen. Bijdragen over Tempest of andere Dylanesque zaken blijven sowieso meer dan welkom.
Chronicles vol. 2: Op het internet weer vele berichten - herhalingen van eerdere berichten - over Chronicles vol. 2. Dylan heeft inderdaad gezegd dat hij werkt aan dit boek, maar of en wanneer dit boek er zal komen, is nog maar de vraag. Dat neemt niet weg dat ik reikhalzend uitkijk naar deel 2 van Chronicles. Terugdenkend meen ik me te herinneren dat tussen de eerste geruchten over Chronicles en de daadwerkelijke publicatie ruim twee jaar is verstreken. (Klopt deze herinnering wel?) Wat ik daar mee wil zeggen is dat ik Chronicles vol. 2 liever gisteren dan vandaag in handen krijg, maar het boek voorlopig nog niet verwacht. (En nu maar duimen dat ik er volledig naast zit...)
Tempest songbook: Het songbook van Tempest wordt inmiddels te koop aangeboden door fanzine Isis (€18,09). Bij bol.com kan ik dit songbook nog niet vinden, maar ik verwacht wel dat het ook daar binnenkort te koop zal worden aangeboden.
Tempest songteksten: De songteksten van de nummers op Tempest zijn nog steeds niet gepubliceerd op Dylans officiële website. Wel is de songtitel 'Narrow way' inmiddels goed geschreven op Dylans officiële site. (tot voor kort stond er 'Narrow road'.)
Tempest vinyl: Ik heb inmiddels Tempest op vinyl beluisterd na het album al meerdere malen op cd gehoord te hebben. Het is nog te vroeg voor een 'groot' oordeel, maar de eerste indruk is dat het vinyl (veel) beter klinkt dan de cd. Het verschil zit voornamelijk in de details en nuances.
Begrijp me niet verkeerd: er is niks mis met de cd (wat bij sommige andere titels wel zo is), maar de elpee klinkt - in mijn oren - gewoon beter.

Geen opmerkingen: