STICK 3


Vorige maand schreef ik reeds uitvoerig over STICK 3 (zie hier). Tjeerd vroeg in een reactie of het misschien mogelijk is om de gehele tekst van STICK 3 hier te plaatsen. Uiteraard heb ik zijn suggestie aan de auteur van STICK 3 - Rein van der Pot - voorgelegd. Rein van der Pot vond dit een prima idee en was zo aardig om scans van de gehele STICK 3 te maken.
Na een paar uur proberen en puzzelen - aanvankelijk was de planning om STICK 3 in z'n geheel als pdf te plaatsen, wat helaas niet is gelukt - heb ik de scans op de website gezet, alwaar ze gelezen en / of gedownload kunnen worden. Zie hier.
Ondertussen kreeg ik van Arie een e-mail, inclusief scan, waarin hij mij meldde dat hij ook in het bezit is van een STICK 3, maar met een andere cover (de afbeelding bij dit bericht). Ik heb aan Rein van der Pot gevraagd hoe het mogelijk is dat STICK 3 met twee verschillende covers in omloop is. Zijn antwoord:

Ja, die afwijkende voorkant van de Stick, dat gebeurde uit bittere noodzaak, haha! Ik schreef je eerder al dat Wim Noordhoek een lovend stukje in Hitweek schreef. Daar stond ook m'n adres bij, en al gauw kreeg ik veel verzoeken om een exemplaar, postzegels bijgesloten. Nou ja, de Sticks die ik overhad vlogen de deur uit en voor ik het wist had ik er nog maar een stuk of vijf over die ik voor mezelf wilde houden. Wat ik nog wel had waren een aantal losbladige exemplaren zonder voorkant. Dat kwam omdat het zeefdruk proces soms niet al te nauwkeurig was waneer je meerdere kleuren op één bladzijde wilde drukken. Er waren een aantal gevallen waar STICK 3 niet in het witte cirkeltje terecht kwam. Stond het er te ver naast, dan wilde ik die misdruk niet gebruiken en zodoende kreeg ik een stapeltje Sticks zonder voorkant. Maar, niet getreurd: ik had nog een leuke tekening die ik al eerder had gebruikt voor het "Provadja? Dylan avond" programma. Daar zette ik nu STICK 3 op, maakte een stel kopieën, en voilà...

Een scan van het programma voor de Provadja? Dylan-avond staat hieronder.


Geen opmerkingen: