Friend of the devil



Bovenstaande is één van de meest idiote filmpjes die ik ooit van een Dylan-optreden gezien heb. Dylan en band spelen een goede uitvoering van Friend of the devil, maar het had een stuk beter kunnen zijn, wanneer ze niet constant gestoord werden door mannen en vrouwen op het podium die het niet kunnen laten zich als een stel idioten te gedragen, de behoefte voelen Dylan een schouderklopje te geven, de hand te schudden, te omhelzen of te zoenen, zonder daarbij rekening te houden met het feit dat Dylan iedere keer wordt onderbroken (hij houdt overigens opmerkelijk goed de 'rode draad' van de song vast).
Kortom, een stel idioten die het luistergenot van de rest van het publiek verstoren voor hun eigen 15 seconds of fame.
Maar aan de andere kant, was ik ook niet het podium opgeklommen als de kans zich voordeed?
Ik weet het niet, ik twijfel.
Ik denk het niet, maar dan, als de kans zich voordoet...

1 opmerking:

hans zei

Het was niet alleen bij Friend of the Devil. Ongeveer het halve concert (30 a 40 minuten) werd verpest door stage divers, podiumdansers en dames die met Bob wilde dansen, hem zoenen etc. Er is een DVD in omloop van het hele concert in, ik meen, ergens in Canada.
Inderdaad curieus dat Bob rustig doorspeelt. Hij leek het allemaal best te vinden en accepteerde ook dat er geen security was om hem 'te bevrijden'. Een vakman dus.