The Original mono recordings

Patrick stuurt mij twee e-mails (waarvoor dank) waaruit blijkt dat platenmaatschappij Sony goed werk heeft geleverd bij het zo natuurgetrouw nabootsen van de oorspronkelijke platenhoezen voor The Original mono recordings.
Patrick heeft op het internet gelezen dat (de Amerikaanse) release van The Original mono recordings inderdaad Blonde on blonde bevat als dubbel-cd in een gatefold sleeve.
En, nog veel interessanter, The Freewheelin' Bob Dylan heeft, net als de originele lp-release, een gestreepte binnenhoes met in het midden het Columbia-logo.
The Times they are a-changin'
bevat een insert, net als de originele release met daarop het vervolg van de op de achterzijde van de hoes afgedrukt 11 Outlined Epitaphs.
Highway 61 revisited bevat - aldus de informatie die Patrick heeft gevonden op het net - een picture insert (drawing of Bob's head). Ik ga er van uit dat dit een replica is van de insert die bij de eerste Amerikaanse lp-release van Highway 61 revisited zat, de tekening van Lambert. (zie afbeelding links)
Verder zit bij de box de mogelijkheid om de gehele boxset + Positively 4th street te downloaden in mp3.

Terwijl ik bovenstaande type n.a.v. de e-mails van Patrick, krijg ik onderstaande e-mail van Rob m.b.t. de Europese persing van The Original mono recordings, waaruit blijkt dat deze niet wezenlijk afwijkt van de Amerikaanse box:

Hallo Tom:

Eerste korte impressie:
Brandeis krijg je er apart bij (dus niet samen met box verpakt), is echter ook als aparte cd niet geseald. Made in EU met barcode sticker. Dun enkelvoudig hoesje, geen digipak.
CD heeft mooi label, waarschijnlijk replica van het label van de originele tape.
Opname duurt 38 minuten, begint ongeveer halverwege in 1e track.
Typische 1963 uitvoeringen, meer Town Hall dan Carnegie Hall. Geluidskwaliteit is gelijk aan mono Town Hall.
Laatste track (Bear Mountain) inderdaad vanuit achterin zaal geroepen toegift. Wordt langzamer uitgevoerd dan de bekende 1961 versies.

Mono box is ronduit prachtig. Omvang box en uitvoering hoesjes (replica-opzet) vrijwel gelijk aan Beatles mono box.
Replica mini LP sleeves, hard karton (USA lp's). CD labels zijn precies gelijk aan de originele Columbia mono lp's.
Alleen Bob Dylan en Freewheelin hebben ook aparte replica hoesjes van de (originele?) lp binnenhoezen, rest heeft witte binnenhoesjes.
Times heeft ook inlay (vervolg sleeve notes).
Knap staaltje typografie dat ook de hoesteksten van Times en Another side in miniatuur leesbaar zijn gebleven.
H61 heeft ook miniatuur inlay tekening.
Blonde on Blonde is dubbel-cd, maar zonder Cardinale foto.

Minpuntje is (voor mij) de Made in EU opdruk op de cd's, en storend op de achterkant hoes van JWH.
Bij mono box zit ook nog een voucher waarmee je de complete inhoud box + mono Positively 4th street van bobodylan.com t/m 31-12 als "hoogwaardige" mp3s kunt downloaden.

groet,

Rob

Geen opmerkingen: