Dylan kort #538

Met dank aan Rob voor de foto in dit bericht.
De laatste tijd, zo heb ik begrepen, zijn er soms problemen wanneer lezers een reactie op deze blog willen achterlaten. Erg vervelend, ik kan daar helaas ook weinig aan veranderen. Het probleem ligt bij blogger, niet bij mij. Als het niet lukt om een reactie te plaatsen (vaak lukt het ook wel, hoor), dan kun je twee dingen doen: opgeven of, zoals trunk fish heeft gedaan, je reactie via de e-mail sturen. De e-mail van trunk fish (waarvoor dank):

Hoi Tom

Hierbij een reactie op “ de goedheid van 'mevrouw Tom' ”, je mag hem ook gewoon als reactie op de reactiepagina zetten, mij lukt dat n.l. niet:

Ik heb Dromen Van Johanna als fragmenten op bol.com beluisterd en vond het zinloos overbodig (The Hollies sing Dylan, Judy Collins sings Dylan ……..., vul maar in). Maar misschien blijk jij het bij nader inzien goed te vinden en sluit ik niet uit dat de 30 euri aan mevrouw T. wel goed besteed gaan zijn. Wat een gladde muzakbrei en overdadige orkestratie, het lijkt wel op gemakzucht met als toppunt een ergerlijk oncreatief ritmebliepje dacht ik op Verlorenstraat en Dromen Van Johanna. Jansz zal toch niet het idee hebben dat hij het mooier kan maken of in elk geval er iets aan kan toevoegen?, je zou het haast denken. Als Jansz het onlangs bij jou opgedoken Dylan-citaat over het streven naar perfectie al kent heeft hij er helemaal niks van begrepen (i.t.t. bijvoorbeeld Jack White, er zijn er nog wel een paar die het kunnen). Ik vind Dromen Van Johanna gemaakt en pretentieus, kan er niet naar luisteren.

Die Hakim van van de week vond ik een stuk luistervriendelijker, van hem zou je kunnen zeggen Hakim is busy being born, in deze vergelijking Ernst Jansz busy dying.

En dan gelijk maar een antwoord:

Beste trunk fish,

Er zijn zinsneden in je e-mail die ik wel vet zou willen afdrukken, er schuilt veel wat tegen mijn waarheid aan schurkt in je e-mail.
De eerste keer luisteren naar nummers van Dromen van Johanna was pijnlijk, om het voorzichtig te brengen.
De tweede keer luisteren overigens ook.
Gisteravond ben ik in het boek Dromen van Johanna begonnen en daardoor komen er kleine nuanceringen in mijn eerste oordeel. Ik wil eerst het boek uitlezen, voor ik mijn definitieve oordeel fel. Dat komt nog.

Dank voor je reactie,
groet,

Tom


Is there something I can send you from across the sea door Jan Mertens.
En dan, in ieder geval voor vandaag, even geen Ernst Jansz meer, maar Dylan. Dit is tenslotte een Dylan-blog, geen Jansz-blog.
Lees Dylan voor een euro op de blog van Marcel van Veldhuizen. Het loont de moeite.
Bringing Bob Dylan's music to a younger audience. Eerste gedachte: goed zo! Tweede gedachte: waarom eigenlijk en is de gekozen manier wel de juiste? De jeugd vindt Dylan wel, uiteindelijk, de gekozen manier zal daar niet aan bijdragen, denk ik. Kijkend naar mezelf, Dylans muziek ontdekt in een periode dat luisteren naar Dylan alles behalve salonfähig was voor een tiener, gaat dit niet lukken. Desalniettemin, om Dylan te parafraseren: Good luck, hope you'll make it.

Geen opmerkingen: