Aan het eind van de dag

Vanmiddag met de kinderen naar de bioscoop & zoals dat tegenwoordig bijna standaard lijkt te zijn, een 3D film bekeken. Altijd feest zo'n bezoek aan de bioscoop.
Na het beëindigen van de film zijn we nog even de stad ingelopen. Ik ben gelijk maar de eerste de beste kantoorboekhandel ingedoken voor de Record collector. Een tijdje geleden plaatste ik hier een tip van Yvon dat de record collector van november een uitvoerig stuk zou bevatten met de titel The making of Highway 61 revisited. Aangezien de Record collector in dit dorp niet te krijgen is, was dit mijn eerste kans om een exemplaar op de kop te tikken. En verdomd als het niet waar is, er stond nog één exemplaar op het schap. Gelijk gegrepen en niet meer losgelaten.
Ik heb er nog geen letter in gelezen, alleen een beetje zitten bladeren. Het is een behoorlijk uitvoerig artikel met een aantal mooie foto's. Geen nieuwe foto's overigens, maar mooi. Ik kan me er op verheugen vanavond er eens goed voor te gaan zitten. Dikke kans dat ondertussen Highway 61 revisited dan uit de boxen zal knallen.
Voor het artikel, geschreven door Sean Egan, is o.a. gebruik gemaakt van de boeken over dit album van Mark Polizzotti en Colin Irwin, plus het boek van Greil Marcus over like a rolling stone. Alle drie deze boeken heb ik gelezen dus ik hoop dat Sean Egan nog iets verder heeft gekeken dan alleen de informatie in deze boeken.
Naast de boeken heeft hij overigens ook gebruik gemaakt van de websites www.punkhart.com/dylan/sessions-1.html en www.searchingforagem.com. Dat hij de website Electric Dylan van Roger Ford niet geraadpleegd heeft, is een misser.
Met het vinden van deze Record collector was ik al dik tevreden, voor mij was het goed zo. 'Mevrouw Tom' wilde nog even bij The Free Record Shit kijken naar dvd's. Terwijl zij zocht, bladerde ik, als tijdverdrijf, het stapeltje Dylan-cd's door. Another side of Bob Dylan - de geremasterde versie - bleek in prijs gekelderd te zijn na 1 cent onder de 6 euro. Alsof ze het gratis weggeven. Iets verder in het stapeltje cd's kwam ik een multi-pack tegen die ik nog nooit gezien had (volgens het hoesje is dit ook een release uit 2010). Time out of mind en "Love and Theft" samen in één kartonnen hoesje voor 10 euro. Dat is 5 euro per cd! Als verzamelaar in hart en nieren laat ik zo'n kansje natuurlijk niet liggen. Gelijk maar afrekenen en meenemen.
In deze serie zijn eerder nog twee multi-packs uitgegeven met respectievelijk Highway 61 revisited en Blonde on blonde, en Nashville skyline en John Wesley Harding. Deze zijn allebei in 2009 uitgekomen. En nee, bij die laatste vergis ik me niet. Gezien de chronologische volgorde zou het logischer zijn wanneer die laatst genoemde multi-pack John Wesley Harding en Nashville skyline zou bevatten, maar volgens de slipcase is het toch echt Nashville skyline en John Wesley Harding.
Gisteravond ben ik begonnen met het beluisteren van The Original mono recordings, de eerste vier albums, daarna vond ik het wel mooi geweest en dat vond de klok ook. Vanavond ga ik dan ook verder met deze werkelijk fantastische boxset. Eerst Bringing it all back home en daarna Highway 61 revisited en de Record collector onder ogen. Ik heb nog wel het een en ander te melden over the Original mono recordings, gisteravond al wat aantekeningen gemaakt. Maar - als ik me weet in te houden - doe ik dat pas wanneer de serie stukken over The Bootleg series vol. 9 is afgesloten. Eerst het een afmaken voor ik aan het andere begin, zeg maar.
Nou heb ik sowieso al de neiging om niet te wachten, om meerdere zaken door elkaar te doen - zo lees ik bijna altijd in een boek of drie, vier tegelijkertijd, nog afgezien van de tijdschriften tussendoor - maar dit keer even niet.
Het komt nog, een woord of wat over The Original mono recordings, het komt nog.

Geen opmerkingen: