Dylan kort #550 - tweede aanvullingen

Voice of a generation op Modern times is een reactie op een stuk van Stefan Sjoers. Voor een link naar het stuk van Stefan Sjoers, zie hieronder.
Trend: generatie nostalgie op de website van Het Nieuwsblad. Daaronder valt ook het draaien van platen van Bob Dylan. Om kort te gaan: ik ben hip! En jij ook!
How many roads: black America sings Bob Dylan op muziekweb, inclusief muziekfragmenten.
Een recensie van Liz Thomson over Bob Dylan in America op de website van The Independent. Het meest interessante is te vinden in het staartje van dit stuk: Liz Thomson is preparing a director's cut of 'No Direction Home' by Robert Shelton
Een recensie van the Bootleg series vol. 9 op de website van Uncut.
'Mevrouw Tom' zat gisteravond naar The Voice of Holland te kijken & daarin zong één van de kandidaten Make you feel my love, maar daar wilde ik het eigenlijk niet over hebben. Vanmiddag in de auto onderweg naar een verjaardag in A'dam vertelde mijn schoonvader zoals alleen mijn schoonvader kan vertellen: mijn schoonzoon is nogal gecharmeerd van een zekere meneer Dylan en ik dacht altijd dat hij wel bijzonder daarin was, maar afgelopen week ontdekte ik dat ik nog iemand ken die minstens net zo gecharmeerd is van diezelfde meneer Dylan en... Enfin, hij vertelde, zoals alleen hij vertellen kan, over die andere Dylan-liefhebber. Een man van de generatie van mijn ouders, een man wiens leven afgelopen week op de kop stond.
Ook daar wilde ik het overigens niet over hebben, maar meer hoe Dylan verweven is in een leven dat de dagelijkse gang gaat. Hoe vaak Dylan opduikt op de buis, in gesprekken. En terwijl ik daar aan denk, draait The Best of the original mono recordings. Dat draaiende kan ik alleen maar verlangen naar de bezorging van die 9 cd boxset. De verschillen tussen deze mono-mixen en al die stereo-mixen die in de loop der jaren op cd zijn verschenen is overduidelijk, waarbij die mono-mixen toch duidelijk al die stereo-mixen in het stof achterlaten.

Geen opmerkingen: