Dylan-theoloog door Frits

Dylan-theoloog door Frits

Mocht ik de stoute schoenen aantrekken en besluiten om alsnog theologie te gaan studeren, wat zou mij dan uniek maken als predikant? Wat maakt mij als voorganger binnen ons kerkverband anders dan mijn collega's? Niet het feit dat ik na mijn studie Journalistiek voor dominee ben gaan leren. Mijn vooropleiding is wellicht anders dan bij anderen, maar ik ken genoeg theologiestudenten met een HBO-opleiding die naar 'Kampen' zijn gegaan.
Nee, wat mij anders zou maken, is waarschijnlijk mijn voorliefde voor Bob Dylan. Als ik op de kansel zou staan, zal ik regelmatig ook putten uit het rijke archief van de Amerikaan. Ik zou laten zien hoe “eenvoudig” het kan zijn om de Bijbel, om het Woord je eigen te maken, om thuis te zijn in de Schrift.
Tegelijk ben ik me er van bewust, dat niet alle hoorders van mijn preken gecharmeerd zullen zijn van de woordverkondiging vermengd met de heidense popmuziek. De gitaar en de drums zijn niet voor de heiligheid van God. En iemand die twee keer is gescheiden, het niet heel nauw heeft genomen met seksualiteit, drugs en overheid, staat niet heel erg goed te boek als voorbeeld.
Tsjah, laat ik er maar niets over zeggen. Eerst moet ik maar een definitief besluit nemen. Of ik wel dominee wil gaan worden. En hoe gemotiveerd ik daarvoor word. Zolang ik dat nog niet weet, kan ik me altijd nog afzonderen. Met de Bijbel. En Dylan.

Geen opmerkingen: