Dylan kort #546

Dylanfans bezetten bruincafé Onstwedde op JournalistFrits.
Een recensie van Playlist: The Very best of Bob Dylan '80s is te lezen op American songwriter.
Alja stuurde mij een scan (afbeelding links) - waarvoor dank! - het is een scan van een ansichtkaart, gekocht in Gent.
Bij het zien van de scan weet ik ook gelijk dat ik de foto eerder heb gezien, op de cover van of in een tijdschrift, maar welk tijdschrift weet ik niet gelijk en dus duik ik de archieven in. (Ik had het er natuurlijk ook bij kunnen laten, maar zo werkt mijn geest niet, ik moet dan ook weten waar ik de foto van ken) Binnen enkele minuten heb ik het tijdschrift gevonden. De foto is te vinden op de cover van The History of rock 61 (zie afbeelding onderaan dit bericht) Mijn geheugen heeft me in de maling genomen, de foto's zijn dan misschien wel identiek, maar anders afgedrukt.
In The History of rock 61 staat helaas niet de naam van de fotograaf vermeld, alleen "Rex Features".
En gelijk gaan er weer bellen rinkelen, in 2008 kwam in de serie Rex Collections het fotoboek Bob Dylan alias anything you please uit. In dit boek, aldus de kaft, meer dan tweehonderd foto's van Dylan, maar helaas, niet de foto die op de ansichtkaart te vinden is.
The History of rock 61 kwam in 1983 uit, bevat een aardig, maar zeker geen briljant (algemeen) verhaal over Dylans leven en werk, en een groot aantal foto's. De meest foto's zijn geen onbekende foto's en al vele malen hier en daar gepubliceerd, hoewel er zeker ook een aantal aardige, minder bekende foto's tussen zitten. Zoals een foto van het Woody Guthrie memorial concert (helaas over twee pagina's), een drietal aardige concert foto's uit 1981 en nogmaals, paginagroot, de foto die ook op de cover te vinden is, dit keer alleen met "Dylan" in witte letters aan de bovenzijde van de foto.
Heerlijk hoe een scan mij in de archieven laat duiken en door fotoboeken laat bladeren.
En nog steeds weet ik niet wie de fotograaf is...

1 opmerking:

Gollem zei

Moet een Yiddish of Hebreeuws schrijvende fotograaf zijn want de foto op het tijdschrift is in spiegelbeeld. Dom.... Hahahaha
Ik heb een oproep gedaan op Facebook om de naam van de fotograaf te achtrhalen. Wie weet. Kun je eens een linkje plaatsen naar mijn Bobcardography? Twee eignlijk want mijn ene Picasa album is vol. Hier zijn ze:
Eerste album: http://picasaweb.google.nl/smith.alias/BOBCARDOGRAPHY

Tweede album:
http://picasaweb.google.nl/smith.alias/BOBCARDOGRAPHY1

Groeten, Anneke