Dylan kort #543


Bloedende harten: No direction home op maandag 11 oktober. Schrijver Ronald Ohlsen bespreekt, aan de hand van selecties uit No direction home, de songteksten van Dylan. [Is dit alleen toegankelijk voor studenten?]
Boeken in aantocht: Bob Dylan in de studio van Patrick Roefflaer zal op 5 januari verschijnen. Op 19 oktober verschijn Bob Dylan by Greil Marcus: writings 1968 - 2010.
John Lennon zou vandaag zeventig zijn geworden als die klootzak - wiens naam ik weiger te noemen - Lennon niet vermoord had. In 1972 schreef Dylan een brief aan de Amerikaanse overheid om te voorkomen dat John Lennon en Yoko Ono Amerika uitgezet zouden worden, zo lees ik net op het internet.

Er is een nieuwe versie van de cd The Essential Bob Dylan uitgekomen. Niet alleen is het artwork veranderd, ook de tracklist heeft wat veranderingen ondergaan. Een aantal nummers zijn geschrapt en vervangen door o.a. nummers van "Love and theft", Modern times en Together through life. Het nieuwe artwork en de volledige tracklist is te zien op de Searching for a gem.
Met deze nieuwe versie van The Essential Bob Dylan, verschijnen er dus maar liefst drie verzamelaars van Dylan in oktober: The Essential Bob Dylan, Playlist: the very best of Bob Dylan '80s en The Best of the original mono recordings.

Geen opmerkingen: