Dylan kort #562

Een aanvulling op de Lucky Fonz-berichten: de Revu meldt dat Lucky Fonz III een 'afgestudeerd Dylan kenner' is. (zie ook de reactie van Nanne bij Dylan kort #559 - aanvullingen, waarvoor dank!) Als Lucky een Dylan kenner is, ben ik een Wilbury...
Had ik deze recensie al gehad? Ik weet het niet meer.
Tijdens mijn strooptocht over het internet, kwam ik net een karaoke-versie van Mr. Tambourine man tegen. Daar schrok ik wel even van. Dat moet toch de nachtmerrie van iedere zichzelf respecterende muzikant zijn, je muziek karaoke-klaar gemaakt.
RightWingBob over the Best of the Original mono recordings.
Het grote nieuws van deze dag is toch wel dat Sony een video heeft gemaakt / laten maken voor Guess I'm doing fine van The Bootleg series vol. 9. Deze video is (voorlopig) exclusief te bekijken op de website van Rolling stone. De video bevat geen schokkende nieuwe beelden van Dylan, maar is desondanks wel aardig om even te bekijken.
Dylan en Leonard Cohen in het Fries, door Frits.
En tot slot een e-mail van Willem, waarvoor dank:

Beste Tom,

Al enige tijd volg ik vanuit Ierland met belangstelling je blog over leven en werk van Dylan. Heel interessant! Ik hoop niet dat ik je verveel met iets wat je al lang weet, maar ik (Dylanhead sinds ’64) misschien over het hoofd heb gezien. Toch stuur ik je deze kleine aanvulling:

Je schreef laatst over een doosje met daarin Nashville Skyline en John Wesley Harding; ik ontdekte vorige week bij mijn platenboer in Galway nog een doosje uit deze serie (Original Album Classics) met daarin Empire Burlesque, Down in the Groove en Under the Red Sky. Ook hier heeft men het niet al te nauw genomen met de chronologie: je zou hier Knocked Out Loaded of Oh Mercy verwachten, maar kennelijk zit hier een marketingstrategie achter die ons boven de pet gaat
. Nu waren DITG en UTRS de enige twee studioalbums die ik wel op vinyl, maar niet op cd had, dus voor € 17,99 is mijn verzameling studioalbums nu compleet! De afbeelding van het doosje vond ik bij Amazon.co.uk (Zie afbeelding).

Misschien leuk om dit aan je vaste lezers te melden (als dat nog niet gebeurd mocht zijn), en: keep up the good work! Hartelijke groeten uit Fanore (aan de westkust van Ierland),

Willem


Beste Willem (en andere lezers van de blog),

Allereerst dank voor je complimenten over de blog. Dat is altijd leuk om te horen.
Je 'kleine aanvulling', zoals je het zelf noemt, is méér dan welkom. Ik plaats 'm met alle genoegens van dien hierboven. Laat ze maar komen, al die kleine en grote aanvullingen, ze kunnen de berichten op de blog alleen maar verrijken.

groet,

Tom

Geen opmerkingen: