Dylan kort #564

Met dank aan de wintertijd, een uur extra vandaag. ik heb al zitten piekeren wat te doen met dat extra uur, naar Empire burlesque luisteren? Ganzenborden met mijn kinderen? Een gat slaan in het nieuwe boek van Griel Marcus? Ik moet niet te lang piekeren, dan is het uur weg, tussen de vingers van mijn gedachten door geglipt.
Misschien dat ik op zolder ga zoeken naar een van mijn mondharmonica's - waar ik al járen niet meer op gespeeld heb - en daar weer eens wat muziek uit probeer te krijgen. Niet dat ik ooit goed kon spelen. Waarom in juist nu die mondharmonica? In het Volkskrant magazine van gisteren staan een aantal aardige foto's van mondharmonica spelende mannen, vrouwen en kinderen. In de begeleidende tekst wat over bekende mondharmonicaspelers, Dylan voorop.
Ik was hier nooit achtergekomen, als Alja niet een scan van bewust artikel had opgestuurd, waarvoor dank!
Naast dat er deze dag een uur extra te vullen is - heerlijk, heerlijk - is het ook Halloween en is het dus 46 jaar geleden dat Dylan zijn Bob Dylan-masker opzette tijdens een concert in New York. Inmiddels is dat concert als deel 6 van The Bootleg series uitgebracht. Dat extra uur (en een beetje meer) kan natuurlijk ook gebruikt worden om weer eens te luisteren naar dit concert.
Gisteren ontdekte ik dat aflevering 20 van de Dylan podcast inmiddels ook in de iTunes store te vinden is. Gek genoeg kan ik 'm niet downloaden, zoals bij voorgaande afleveringen. Misschien komt dat nog.
Recensies van The Bootleg series vol. 9 en The Original mono recordings op de website van de Morgen.
De advertentie link bovenaan dit bericht, kwam ik tegen in een Rolling stone uit 1969 - Dylan voor een habbekrats - en is zó spuuglelijk dat er weer een zekere schoonheid in te vinden is. Niet een afgebeelde albumhoes is onbewerkt gebleven. Het geeft een tijdsbeeld.
Heb je setlist van gisteravond, zie hieronder, bekeken? Ik kreeg de laatste dagen de indruk dat er nog maar weinig variatie in setlists van de huidige tournee te vinden en zou zijn. Gisteravond speelde Dylan The Man in me en een derde encore, om twee opvallende zaken te noemen. Misschien blijft het hierbij, misschien gaan de setlists voor de resterende concerten van de huidige tournee op de schop.

Geen opmerkingen: