aantekening #6811

Gisteren kocht ik twee cd's waarvan het misschien niet logisch lijkt dat een Dylanliefhebber als ik ze koop. Het gaat om de albums Rumor And Sigh van Richard Thompson en Psychedelic Pill van Neil Young.

Tijdens een concert op 14 juli 2013 speelde Bob Dylan voor het eerst en voor het laatst het nummer "1952 Vincent Black Lightning". Ik herinner mij niet lang na dat concert een opname daarvan gehoord te hebben. Ik herinner mij de fascinatie voor dat nummer.
"1952 Vincent Black Lightning" is geschreven door Richard Thompson, het staat op het gisteren gekochte album Rumor And Sigh.

Op Psychedelic Pill van Neil Young staat het nummer "Twisted Road". Dat nummer begint zo:

First time I heard "Like A Rolling Stone"
I felt that magic and took it home
Gave it a twist and made it mine
But nothing was as good as the very first time
Poetry rolling off his tongue
Like Hank Williams chewing bubble gum
Asking me, "How does it feel?"


~ * ~ * ~ * ~

De pagina BDinNL 2.0 is weer bijgewerkt, zie hier. Reacties op de daar gepubliceerde e-mails zijn meer dan welkom!


~ * ~ * ~ * ~

In aantekening #6800 schreef ik over Bob Dylan op de dvd The Sixties. Ook op de dvd The Seventies is Bob Dylan te vinden, maar je moet wel verdomd goed opletten om het te zien: twee seconden uit de film The Concert For Bangladesh.
In aantekening #6807 schreef ik over Bob Dylan op een scherm in het programma Moby Dick
In de uitzending van Mody Dick van afgelopen donderdag liet schrijfster Jolande Withuis haar agenda uit 1968 zien (denk ik, ik ben niet helemaal zeker meer van het jaar). Op de voorzijde van de agenda had ze een foto van Bob Dylan geplakt, binnenin een foto van Jozef Stalin.

Scans (of foto's) van oude agenda's met daarin of op foto's o.i.d. van Bob Dylan geplakt zijn meer dan welkom voor publicatie op de blog en kunnen naar twillems87[at]gmail.com (nieuwe serie "de agenda van..."??).

~ * ~ * ~ * ~

I’m listening to Neil Young, I gotta turn up the sound
Someone’s always yelling turn it down
Feel like I’m drifting
Drifting from scene to scene
I’m wondering what in the devil could it all possibly mean?


~ * ~ * ~ * ~

Het is tijd om weer eens goed naar Time Out Of Mind te luisteren. Ik heb dat album te lang verwaarloosd. Dat moet vandaag nog gebeuren. Door de koptelefoon. Sommige mensen laten de hond uit of doen de weekboodschappen op zaterdagochtend. Ik luister naar Time Out Of Mind.

Geen opmerkingen: