aantekening #6788

setlist 2 augustus: Thing Have Changed / It Ain't Me, Babe / Highway 61 Revisited / Simple Twist Of Fate / Duquesne Whistle / When I Paint My Masterpiece / Honest With Me / Tryin' To Get To Heaven / Make You Feel My Love / Pay In Blood / Tangled Up In Blue / Early Roman Kings / Desolation Row / Love Sick / Don't Think Twice, It's All Right / Thunder On The Mountain / Soon After Midnight / Al Along The Watchtower // [encore] // Blowin' In The Wind

~ * ~* ~ * ~

"Dylan is de beste schrijver", aldus Matthijs van Nieuwkerk. Wat hij verder over Dylan zegt is wat minder aangenaam, zie hier.

~ * ~* ~ * ~


Alja stuurde mij gisteren bovenstaande foto van een bladzijde uit het boek Jongens waren we van Chris van Esterik.
Vandaag stuurde ze mij een link naar een Volkskrant-artikel over een ander boek van Van Esterik, zie hier.
[met dank aan Alja]

~ * ~* ~ * ~

In een brief van 21 september 1981 schrijft Frans Kellendonk aan Jacques Dohmen: "Wat Martin betreft, heb je al eens een trap onder zijn eigenwijze gat geprobeerd? Take a tip from one who tried, zoals ze hier zeggen."
Bij het lezen denk ik gelijk aan Dylans "I Trew It All Away":

Love is all there is, it makes the world go ’round
Love and only love, it can’t be denied
No matter what you think about it
You just won’t be able to do without it
Take a tip from one who’s tried

Kellendonk schrijft deze brief vanuit Minneapolis waar hij voor op dat moment werkzaam is aan de universiteit, de universiteit waar Bob Dylan in zijn jonge jaren een blauwe maandag ingeschreven stond, maar zelden tot nooit de lessen volgde.
Dacht Kellendonk aan Dylan toen hij in Minneapolis was? Uit geen van de brieven die hij in die periode schreef blijkt dat Bob Dylan nog in zijn gedachten was.
In twee brieven van Kellendonk uit begin 1974 komt Bob Dylan nog wel voorbij, maar het lijkt er op dat hij toen Bob Dylan eigenlijk ook al was vergeten. En dat terwijl Kellendonk in zijn jonge jaren nogal weg was van de muziek van Bob Dylan, zie hier.

~ * ~* ~ * ~

Terwijl Live 1962 - 1966 draait lees ik de korte bespreking van Gijsbert Kamer van dit album. Hij zegt niet veel en nee, €12,- is niet veel voor een dubbel-cd. Het is zelfs bespottelijk goedkoop.
Op dit moment draait cd 1, track 9: "The Lonesome Death Of Hattie Carroll", opgenomen op 26 oktober 1963.
Vorige week heb ik zo'n 12 kringloopwinkels van binnen gezien. In een van die kringloopwinkels kocht ik de cd Aufray chante Dylan van Hugues Aufray. Op dit album staan elf Franse vertalingen van Dylan-songs waaronder "The Lonesome Death Of Hattie Carroll". 
De Franse vertaling heeft de titel "La Mort Solitaite De Hattie Carrol" gekregen, Caroll met één "l" geschreven.
Toen ik Aufray chante Dylan in de auto draaide wist dochterlief bij twee of drie nummers de Engelse titel van het originele nummer te geven.


1 opmerking:

Anoniem zei

Te bedenken dat Matthijs van Nieuwkerk dit voorjaar in DWDD toegaf dat hij Moby Dick nog nooit gelezen heeft. Volkomen negeren, deze man.