aantekening #6805

I’ve been walking forty miles of bad road
If the Bible is right, the world will explode
I’ve been trying to get as far away from myself as I can

- Things Have Changed -

~ * ~ * ~ * ~

setlist 19 augustus: Thing Have Changed / It Ain't Me, Babe / Highway 61 Revisited / Simple Twist Of Fate / Duquesne Whistle / When I Paint My Masterpiece / Honest With Me / Tryin' To Get To Heaven / Make You Feel My Love / Pay In Blood / Tangled Up In Blue / Early Roman Kings / Visions Of Johanna / Love Sick / Don't Think Twice, It's All Right / Thunder On The Mountain / Soon After Midnight / Gotta Serve Somebody // [encores] // Blowin' In The Wind / Ballad Of A Thin Man

Bob Dylan speelde "Visions Of Johanna" in plaats van "Desolation Row" en bij "Gotta Serve Somebody" op de setlist zoals gepubliceerd op Bob Links staat "Boogie Woogie version", wat dat ook mag betekenen.

~ * ~ * ~ * ~

In "Dylan kort #1304" schreef ik over "Dink's Song" in een aflevering van Supernatural. Ik vertelde zoonlief over de film Inside Llewyn Davis en hoezeer de uitvoering van "Dink's Song" in Supernatural lijkt op een versie van ditzelfde nummer in Inside Llewyn Davis. Zoonlief wilde dat wel horen en dus trok ik de soundtrack uit de kast.
Lang niet gedraaid.
Misschien wel te lang.
Eerst draaide ik "Fare Thee Well (Dink's Song)" door Oscar Isaac en Marcus Mumford van dat album. Mooi, maar niet wat hij zocht en dus spoelde ik door naar track 12: "Fare Thee Well (Dink's Song)" door Oscar Isaac in z'n uppie. 
Dat raakte wel een snaar.
Bij mij ook.
Ik liet de cd draaien. Na "Fare Thee Well (Dink's Song)" door Oscar Isaac volgen nog twee songs: "Farewell" door Bob Dylan en "Green, Green Rocky Road" door Dave van Ronk voor de cd is afgelopen.
Waarom draai ik dit niet vaker? Dit deel van die cd, bedoel ik dan.
Dylans "Farewell" bracht de brok in mijn keel. Zo mooi.
En dan Dave van Ronk, pijnlijk hoorbaar aan het eind van zijn adem.
Ik merkte dat ook zoonlief even stil viel.

Ik had nog plannen om Dylans versie van "Dink's Song" voor hem te draaien, maar daar is het niet meer van gekomen. Een volgende keer. 

~ * ~ * ~ * ~

Is het mogelijk om terug te verlangen naar een tijd waarin men nog niet bestond? Ik verlang terug naar oktober 1965, naar de tijd waarin het mogelijk was om, als beginnend drummer zijnde, in Nieuwsblad van het Noorden een advertentie te zetten: "Gevraagd: Beatzanger, Sologitarist en Basgitarist" en dan maar hoopvol wachten op de reacties die binnen gaan stromen. Misschien. 
In zo'n advertentie moet je als aanstormend talent natuurlijk wel duidelijk zijn over wat je met dat op te richten bandje wil gaan spelen: "Stijlmuziek Stones en Bob Dylan".
Ik durf te wedden dat deze adverteerder allang een naam voor 'zijn' band had bedacht toen hij deze advertentie plaatste. Waarschijnlijk iets wazigs, iets sixties voor de sixties de sixties waren zoals wij nu denken dat de sixties geweest moeten zijn. The Flaming Torpedo's of The Marching Umbrella's of zoiets. 
Hoeveel serieus gegadigden zouden er gereageerd hebben op deze advertentie? 
Wat zou er gebeuren als ik alsnog een brief zal sturen onder nummer 84 naar Dagblad van het Noorden, de krant waar Nieuwsblad van het Noorden in 2002 in is opgegaan.

Beste adverteerder,

Graag struin ik met je de podia van het hoge noorden af om onder de te gekke naam The Buzzing Armedillo's onze eigen heftige versies van Bob Dylans songs te spelen (de Stones mag wat minder). Ik ken de tekst van "Like A Rolling Stone" al uit mijn hoofd. Ik speel gitaar en ik heb genoeg persoonlijkheid om een heel podium te vullen (mocht je geen zanger of basgitarist kunnen vinden). Voor je het weet staan we voorop Hitweek of Muziek Expres en veroveren we het hele land!
Waar wacht je op! Stuur me een bericht dat we het gaan doen!

Tom "Buzzing Armedillo" Willems
Fantasielaan 15, Hoogezand

~ * ~ * ~ * ~

Vrijdagavond bezocht Bob Dylan - hij is in Australië voor een aantal concerten - de opera Rigoletto van Verdi. Na de opera vroeg Dylan aan een van de zangers naar de techniek van het opera zingen en zei hij voor de cast van Rigoletto tijdens zijn concert te zullen zingen. 

~ * ~* ~ * ~

"Op de muziekcassette zingt Bob Dylan 'You Ain't Going Nowhere' en 'The Answer Is Blowing In The Wind'. Zo is het. We reizen altijd met onszelf als bagage. We dragen onszelf altijd mee, als een baby strak in doeken omgeslagen op onze rug."

Jan Kees van de Werk - Kaurischelpen en kamelen; een reis naar de verten van verbeelding (2003)

Over welk Dylan-album op cassette wordt hier door Van de Werk geschreven? Antwoorden kunnen als reactie bij dit bericht achtergelaten worden. Eeuwige roem voor de eerste met het juiste antwoord. (Of is er geen juist antwoord?)

~ * ~ * ~ * ~


Ook net geplaatst (hieronder), een nieuwe aflevering van "Luister, ik doe je na", mijn mopperrubriek over covers. Niet vergeten even te kijken.

~ * ~* ~ * ~

Geen opmerkingen: