Rhythms del mundo - Survival

Een paar dagen gelden schreef ik hier over het album Revival van Rhythms del mundo. Op deze cd staat een remix van Dylans A Hard rain's a-gonna fall. Vandaag viel de cd door de brievenbus.
Allereerst zou ik het niet een remix willen noemen, eerder 'opgeleukt'.
Op het album staat dus A Hard rain's a-gonna fall door Rhythms del mundo featuring Bob Dylan, zo heet heet dat dan officieel. De waarheid is eerder andersom.
Zoals ik het hoor - maar moet nog goed gaan vergelijken - is voor dit album de opname van A Hard rain's a-gonna fall zoals die te vinden is op The Freewheelin' Bob Dylan gebruikt. Er is niet in de opname geknipt, er zijn geen echo of andere geluidseffecten aan toe gevoegd. Wat dan wel?
Over de opname van Dylans stem en gitaar is door Rhythms del mundo een aardig sausje van Cubaanse muziek gelegd, zodat een (bijna) dansbare A Hard rain's a-gonna fall ontstaat.
Nou ben ik geen liefhebber van remixen e.d., maar deze A Hard rain's a-gonna fall kan er zeker mee door. Als ik dan toch een remix o.i.d. moet kiezen, hoor ik liever dit dan de mixen van Mark Ronson (Most likely you go your way and I'll go mine) en Funkstar DeLuxe (All along the watchtower).
Echter, hoe aangenaam deze nieuwe versie door Rhythms del mundo ook klinkt, het voelt wat onnatuurlijk om te willen dansen op A Hard rain's a-gonna fall. Het origineel blijft onovertroffen, dit is een aardige namaak.

Geen opmerkingen: