Dylan kort #491

Een lijst met covers van nummers van Dylan, gisteren uitgezonden op de radio, zie hier.
Vandaag 37 jaar geleden verscheen Knockin' on heaven's door op single.
In het boek De Jazzparade van Rob van Scheers komt o.a. Dylan voor, zie hier. Heeft iemand dit boek toevallig al gelezen? Laat het me weten.
Twitter: hier.

Gisteravond de Australische cd-single Like a rolling stone uit 1992 gedraaid (zie afbeelding), een rare luisterervaring.
De tracklist van deze cd-single bevat maar liefst drie versies van Like a rolling stone, iets wat op papier helemaal niet lijkt te werken, werkt in de praktijk wel degelijk.
De tracklist:
01. Like a rolling stone (opname van Isle of Wight-festival)
02. All along the watchtower
03. Knockin' on heaven's door
04. Like a rolling stone (demoversie van Bootleg series 1 - 3)
05. Like a rolling stone (Highway 61 revisited)
Een cd-single beginnen met de nou niet bepaald hoog aangeslagen versie van Like a rolling stone van het concert op Isle of Wight, maar het werkt. De opname hier gepresteerd - uit de context van het album Self portrait - klinkt beter dan het geheugen van te voren had verwacht.
All along the watchtower sluit opmerkelijk goed aan, terwijl Knockin' on heaven's door een beetje de vreemde eend in de bijt is op deze single.
De demo-versie van Like a rolling stone volgt een mooi contrast met de uiteindelijke versie van dit nummer welke uiteindelijk op Highway 61 revisited en single zou verschijnen. Deze twee versie zo, gelijk achter elkaar, horen, maakt nog eens duidelijk wat voor een lange (muzikale) weg het geweest is van demo naar definitief.
Een groter contrast dan tussen deze twee versies van Like a rolling stone bestaat haast niet.

Geen opmerkingen: