Little White Wonder in Aloha

Zoals ik hieronder al schreef, heb ik de afgelopen twee dagen stapels oude tijdschriften doorgenomen, op zoek naar Dylan. Ik ben nu alles wat ik heb meegenomen aan het doornemen. Enkele tijdschriften zaten compleet in de doos, maar het grootste deel bestond uit losse bladen. Tussen alle vondsten genoeg wat lezers van deze blog mogelijk interessant vinden. Om niet helemaal gek te worden, plaats ik hier af en toe wat dat ik, al lezende, ben tegengekomen.
In Aloha 24 van 1970 komt ik een stuk tegen, geschreven door Johan Hendriks, met de titel 2 van de 10 beste pop lps zijn dit jaar wit. Hendriks begint zijn stuk met een verwijzing naar de Rolling stone van 7 februari 1970, waarin o.a. werd geschreven over Great White Wonder: Het stuk vermeldde de inmiddels ook op bescheiden schaal verhandeldee [sic] 'Great White Wonder', waarvan de prijzen in nederlandse [sic] winkels tot het schandalige bedrag van 100 (honderd!) gulden zijn opgelopen. Dit ondanks de nogal middelmatige geluidskwaliteit en het feit dat een groot deel van de GWW-nummers ook in dit land al door VARA en VPRO waren uitgezonden.Iets verderop schrijft Hendriks over Little White Wonder: (...) van nederlandse [sic] makelij. De eerste nederlandse [sic] bootlegplaat zelfs. In verscheidene platenzaken in de grote steden nog steeds voor 19,90 te krijgen en via het nemen van een Aloha-abonnement voor maar f15,00.
Verbazingwekkend vind ik dit, een bootleg kunnen kopen met korting door een abonnement te nemen op Aloha.Verderop in het stuk recenseert Hendriks Little white wonder nog kort en concludeert hij dat Little white wonder van veel betere geluidskwaliteit is dan Great white wonder. In dezelfde Aloha nog een advertentie van een platenzaak, die ik niemand wil onthouden (zie hieronder).


Geen opmerkingen: