Dylan kort #486 - aanvullingen

In Dylan kort #486 plaatste ik een lijst met opnames van Nederlandse vertalingen van Dylan-nummers. Peter, die mij ook de lijst had gestuurd, heeft mij inmiddels ook wat aanvullingen gestuurd die ik hier overneem. Met dank aan Peter!
Zijn e-mail:

Paul Marselje ken ik nog uit het folk-circuit van de jaren '70. Hij blijkt nog altijd actief te zijn:
website
Komt van de LP "Spoor 3A" uit 1973.

Ook Dick Poons ken ik uit die tijd. Hij was de vaste gitarist bij Cobi Schreijer in haar Waagtaveerne in de jaren '60 en '70. Verder Radiomaker. Hij is vorig jaar geleden overleden. wikipedia
staat op een LP getiteld "Veel liefs van..." met diverse artiesten. Oorspronkelijk een single.

Ronnie Potsdammer trad ook veel op in de Waag in Haarlem en in andere kleinkunstcafé's. Schreef en vertaalde veel liedjes.
wikipedia
singeltje uit 1966 met op de andere kant "De deserteur" van Boris Vian.

Ha, en Gerard van Maasakkers ken ik ook al 30 jaar, uit het Brabantse. Pas de afgelopen jaren kreeg hij landelijke bekendheid en erkenning en is nu redelijk "beroemd". Ik wist niet dat hij "Make you feel my love" vertaald had. Van de CD "Achterland" uit 2004.
website

Wannes van de Velde was misschien wel de beroemdste Antwerpse chansonnier en Vlaamse volkszanger. Werkte met de Internationale Nieuwe Scene en maakte talloze LP's/CD's, meestal met eigen werk maar ook traditionals. Dit komt van de plaat "Intiem" uit 1997
wikipedia

Hoogtevrees: Boudewijn de Groot, album "Van een afstand" uit 1980

groeten,
nogmaals,


Peter

Pjsymons draait weer Dylan.
Volgens Alice Cooper zou Dylan het geen 3 seconden volhouden tijdens een auditie van een van de vele talentenjachten op tv. Ik denk dat Cooper gelijk heeft. Wat ik van de talentenjachten heb gezien - en dat beperkt zich tot hier en daar een minuut wanneer mijn vrouw tv kijkt en ik even opkijk van mijn boek - beperken de criteria waarop een kandidaat al dan niet slaagt voor een auditie - zich tot leeftijd, uiterlijk schoon, kleding, 'stijve hark' of 'losjes in de heupen' en conservatorium-zang-kwaliteiten. Ik weet wel zeker dat Dylan de auditie niet zou halen. Maar dan, ik luister liever naar Dylan dan naar alle 'talenten' van de buis.
Jacques Mees heeft een nieuw album Shooting star opgenomen met 12 Dylan-nummers.
Fragmenten van de nummers kunnen hier beluisterd worden (als ook het album in mp3-formaat aanschaffen).

Geen opmerkingen: