losse notities - 28 augustus

Daar waar Lucky Luke's sigaret al jaren geleden is vervangen door een grasspriet op de uitstekende onderlip, staat Dylan op de hoes The Original mono recordings afgebeeld met een sigaret in zijn hand. Dit gaat nog gedonder geven.
Natuurlijk zal de jeugd eerder grijpen naar een album van Lucky Luke dan naar Dylans The Original mono recordings, al weet je nooit wanneer de jeugd verstandig wordt (verstandig = naar beide grijpen).

In een oude aflevering van het Vlaamse fanzine Rolling thunder lees ik: Wat zo leuk is aan de elpee-versie van "Bringing it all back home" is het feit dat je kant twee niet eens hoeft te beluisteren. en iets verder over It's alright, ma (I'm only bleeding): Wat een oneindig ééntonig gedoe, om het woord gezaag niet te veel te gebruiken, al kan ik het niet laten. (John Baert in Rolling thunder nr. 13, mei 1998).
Nou kan ik over het algemeen best respect opbrengen voor de mening van een ander, ook als die van mijn voorkeuren afwijkt, maar John Baert verdient een schop onder zijn hol. Dit is geen mening, dit is heiligschennis!
Okee, ik overdrijf, maar bovenstaande vatten wel aardig mijn eerste reactie na het lezen - eergisteravond - weer. Hoe is het mogelijk dat een liefhebber van Dylans muziek de studio-take van It's alright, ma (I'm only bleeding) karakteriseert als ééntonig gedoe?

It's alright, ma (I'm only bleeding) behoort tot het beste wat Dylans oeuvre te bieden heeft. Hiervoor mag je me 's nachts wakker maken.
It's alright, ma (I'm only bleeding) is natuurlijk te vinden op het album Bringing it all back home en Bringing it all back home zal natuurlijk weer te vinden zijn in The Original mono recordings. Het is een goede zaak dat Bringing it all back home (en 7 andere albums) op cd in mono wordt uitgebracht. De beste manier om naar dit album te luisteren, is door de originele mono-lp te draaien, deze nieuwe cd zou wel eens een goed alternatief kunnen blijken te zijn.

Ik schat zo in dat Lucky Luke bij voorkeur naar de tweede kant van Bringing it all back home luistert, terwijl een sigaret op zijn onderlip balanceert en Jolly Jumper cola met een rietje drinkt.

I'm a poor lonesome cowboy...

Geen opmerkingen: