Dylan kort #510

I'd like to know the meaning of the cover photo on your album, Highway 61 Revisited.
What do you like to know about it?
It seems to have some philosophy in it. I'd like to know what it represents to you - you're a part of it...
I haven't really looked at it that much.


Vandaag 45 jaar geleden kwam het album Highway 61 revisited uit. Dit is zonder enige twijfel één van de kroonjuwelen uit Dylans oeuvre. Bij voorkeur luister ik naar dit album in mono, op vinyl.
Natuurlijk is het binnenkort mogelijk om ook naar een mono-mix van dit album op cd te luisteren - een ontwikkeling die ik van harte toejuich - maar dan nog gaat er niks boven vinyl. Al is het alleen al het halverwege moeten omdraaien van de plaat.
Vandaag vijf jaar geleden kwam The Bootleg series vol. 7: No direction home - the soundtrack uit, met daarop o.a. It takes a lot to laugh, it takes a train to cry; Tombstone blues; Just like Tom Thumb's blues; Desolation row en Highway 61 revisited, allen outtakes van de sessies voor Highway 61 revisited.

Op de website van Isis nieuws over een mogelijke bonusdisc bij The Bootleg series vol. 9 met daarop opnames van het concert op 12 mei 1963. En nou maar duimen dat de bonusdisc iets minder beperkt zal worden uitgegeven dan op de website wordt gesuggereerd. Op dezelfde website het nieuws dat van de 8 cd-boxset met mono-mixen een enkele compilatie-cd uitgegeven zal worden. (waarom? zo vraag ik me af)
Open brief #12 van Frits staat inmiddels op Modern times (en ja, we blijven elkaar schrijven). Zie ook zijn bijdrage over The Bootleg series hieronder.
Twitter: hier.

Geen opmerkingen: