Dylan kort #582

Friese Dylan op Modern times, over de vertalingen van songteksten van Dylan in het Nederlands en het Fries. Meer Dylan in het Fries, hier.
Vandaag 45 jaar geleden traden Bob Dylan en Sara Lownds in het huwelijk.
it's all information i can see but it's not op de log van Alja.
Winterplaat, o.a. over Christmas in the heart, zie hier.
Quiz zonder prijzen: Bob Dylan: Name the album. Vul de titels van de albums in bij de vijftien fragmenten van de albumhoezen. (Ik had er in eerste instantie 11 goed, maar was daar niet tevreden mee. Bij een tweede poging had ik ze alle 15 goed - zonder te spieken of in de platenkast te kijken. En jij?)
Chronicles vol. 2: De nieuwste geruchten vertellen dat literair agent bezig is om een deal met Dylan te sluiten - tot ongenoegen van Simon and Schuster (de uitgever van vol. 1) - voor een serie boeken. Deze serie boeken zou naast Chronicles vol. 2, ook nog een poëziebundel, een boek met de verhalen achter de bekendste songteksten en een boek over en / of met citaten uit Theme time radio hour. En nou maar duimen dat er iets van de geruchten waar is...
One of us must know - aanvullingen: Gisteren plaatste ik hier een stuk over de single One of us must know (sooner or later), geperst in Zimbabwe. Van Peter ontving ik de volgende aanvulling per e-mail, waarvoor dank:

Ha Tom,

Interessant, zo'n single. Kan je weer dagen speurwerk opleveren. Niet alleen naar die labelnummers, maar ook naar de oorspronkelijke eigenares. Zelfs ik werd nieuwsgierig. Over de familie Burgonye (Van Bourgondië) is genoeg te vinden. Maar wie die Rosemary was? Misschien deze? (zie ongeveer laatste alinea, naast de foto van de gafsteen)> geen idee...

groeten,
Peter


Geïnspireerd door het speurwerk van Peter, ben ik zelf ook nog even op zoek gegaan. Ik kwam ergens op het net een zekere Peter Dudley Burgoyne tegen. Hij is geboren in 1925 in Bindura, Rhodesië. Is dit de vader van Rosemary?
De fantasie slaat op hol, ik weet het. Maar het is wel leuk speurwerk...
reclame: Ken je die reclamecampagne van DAS rechtsbijstand op de radio waarin de secretaresse belt met de baas? Vanochtend hoorde ik een nieuwe uit deze serie op de autoradio waarin de baas zegt dat hij op straat (voor het Centraal station) gaat spelen om geld bij te verdienen. Hij heeft - aldus de reclame - nummers van Simon & Garfunkel en Dylan ingestudeerd voor zijn optreden op straat.
En zo is Dylan toch weer op de Nederlandse radio... al wordt alleen zijn naam genoemd...

Geen opmerkingen: