Dylan kort #571

Dank aan Alja voor haar reactie bij drie e-mails.

De nacht van de popmuziek had ik opgenomen, met zo'n digitale tv-ontvanger, hartstikke handig. Vanochtend al - door grote stukken versneld af te spelen - gekeken. Alleen even ècht gekeken naar Tim Buckley en Janis Joplin en ondertussen maar zoeken naar Dylan. wachten op Dylan. In de gids had het echt gestaan, beelden van Newport 1965 & gisteren kreeg ik nog een tip dat er een duet van Dylan en Tom Petty te zien zou zijn. Ergens tegen het eind hoor ik Matthijs van Nieuwkerk zeggen dat er nog twee nummers gedraaid zullen worden. En dan komt Dylan, samen met Petty, Like a rolling stone uit de concertfilm Hard to handle, zoonlief staat te swingen in de kamer, af en toe pakt hij er de luchtgitaar bij, en dan... stopt de opname. Ergens halverwege Like a rolling stone. Blijkbaar is er iets fout gegaan. Niet dat dat erg is, Hard to handle heb ik wel ergens. Maar wat kwam er na Like a rolling stone? Alsnog iets van Newport 1965 of iets geheel anders? Ik weet het niet & daar baal ik van.

Ik ben hip, jij bent hip, wij zijn hip! Ik schrok er zelf ook een beetje van, maar het is ècht waar!
Twitter, soms raadselachtig & misschien daarom juist aantrekkelijk: hier.
Gisteren Bob Dylan; writings 1968 - 2010 van Greil Marcus uitgelezen. het valt tegen (zie hieronder).

Vandaag 25 jaar geleden kwam Biograph uit. Ik kocht Biograph ergens begin jaren negentig. Aanvankelijk vond ik het maar niks, al die nummers in niet chronologische volgorde. De niet eerder uitgebrachte nummers draaide ik uiteraard wel, als losse tracks. In de loop der jaren ben ik er echter achtergekomen dat het wel degelijk werkt, die niet chronologische volgorde, ik moest alleen 'even' mijn verwachtingspatroon loslaten. Nog later ontdekte ik dat het toch wel noodzakelijk is om Biograph nogmaals te kopen, in een uitgave van ná 1997. Op deze heruitgave staat namelijk een compleet andere versie van Mixed up confusion dan op de eerste uitgave.
Om toch een beetje de verjaardag te vieren van Biograph heb ik op het internet gezocht naar een afbeelding van Biograph ter illustratie bij deze Dylan kort. Het liefst had ik de advertentie gevonden voor Biograph die staat in Spin van december 1985, maar helaas, niet gevonden (en ik ben te lui om naar boven te lopen, de Spin uit het archief te halen en een scan te maken). Maar tijdens die zoektocht vond ik wel wat anders, een notebook van Moleskine met Dylan. De notebooks van Moleskine zijn dè notitieboekjes waar ik al jaren bij zweer. Er gaat - als het om noteren gaat - niks boven Moleskine. Je snapt dat het zweet me even uitbrak toen ik deze Moleskine zag (zie afbeelding links bovenaan). Maar helaas, deze Moleskine is niet gewoon te koop. Deze is uitgegeven voor een filmfestival in Italië in 2007.

Vanavond draai ik Biograph & daarna zie ik wel weer verder.

Geen opmerkingen: