Bringing it all back home

Gisteren viel er een ansichtkaart door mijn brievenbus, door A. vanaf de andere kant van het land naar mij gestuurd. Op de voorzijde van de ansichtkaart is de foto gedrukt die ook op de voorzijde van de hoes van Bringing it all back home te vinden is. Dit album werd aanvankelijk in Nederland onder de titel Subterranean homesick blues uitgebracht. De kaart is in Nederland gedrukt ter gelegenheid van een tentoonstelling, in 2009.
Een werkelijk schitterende foto, gemaakt door Daniel Kramer, uitstekend passend bij de muziek die op het album te vinden is.

Gisteravond zat ik te lezen in The Telegraph 22 (winter 1985) en daarin kwam ik het volgende tegen: Te title of the Ravi Shankar LP which appears on the cover of Bringing It All Back Home is India's Master Musician (Fontana TL 5253).

Begin september was ik in het Tropen museum in Amsterdam en daar hingen een aantal platenhoezen van albums van Ravi Shankar en hoezeer ik mijn geheugen ook afzoek, ik weet niet meer of India's master musician daar bij zat. En eigenlijk kan ik dat niet uitstaan.

Bringing it all back home kocht ik voor het eerst in een tweedehands boekwinkeltje waar 'mevrouw Tom' achter de toonbank stond in de tijd dat 'mevrouw Tom' nog gewoon mijn buurvrouw was. "tweedehands boekwinkeltje" is natuurlijk een stomme benaming voor een winkel met tweedehands boeken.
Vijf gulden, als ik me goed herinner. Vooral kant 2 maakte aanvankelijk indruk.

Als er één album is dat geleden heeft onder de slechte geluidskwaliteit van de eerste cd-uitgaven, dan is het wel Bringing it all back home. Op die oude cd's lijkt het wel of de muzikanten in een leeg soepblik stonden tijdens de opnames. Dat is natuurlijk nu voorbij met de geremasterde cd uit 2003 en helemaal met de versie in The Original mono recordings.

Zou Dylan in de tijd dat Daniel Kramer die foto maakte welke prijkt op de hoes van Bringing it all back home geluisterd hebben naar de muziek van Ravi Shankar?

Geen opmerkingen: